20 Αυγούστου 2023

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται Μοναστηράκι, Δορίσκος, Αμφιτρίτη, Μαΐστρος, Άβαντας

 

Οι κάτοικοι των δύο πρώτων χωριών καλούνται να απομακρυνθούν προς τις Φέρες, ενώ οι κάτοικοι των άλλων δύο καλούνται να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

Στη συνέχεια αντίστοιχο μήνυμα έφτασε και στους κατοίκους του χωριού Άβαντας. Οι κάτοικοι του χωριού καλούνται να απομακρυνθούν, επίσης, προς την Αλεξανδρούπολη.

Τα μηνύματα του 112

Δείτε πού βρίσκονται τα πέντε χωριά

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή των Αρχών έχουν εκκενωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου τα χωριά Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Πεύκα, Αετοχώρι και Άνθεια.

Σε Αετοχώρι και Πεύκα έχουν καταγραφεί οι περισσότερες ζημιές

<br />

Νέα προειδοποίηση του 112 και στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης

Νέο μήνυμα στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης έστειλε η Πολιτική Προστασία μέσω του 112.

«Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Για την Εγνατία

Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης τέθηκε σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Μελίας.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακόπηκε η κυκλοφορία από από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Δείτε δορυφορική εικόνα της πυρκαγιάς

Η υπηρεσία διαχείρισης έκτακτης ανάγκης Copernicus δημοσίευσε μια πρώτη δορυφορική εικόνα που αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

«Οι κόκκινες περιοχές είναι οι καμένες περιοχές και τα ροζ στίγματα ενεργά σημεία πυρκαγιάς», σημειώνει η Prometheus Team στην ανάρτησή της στο Twitter.

Πόσες δυνάμεις επιχειρούν

Με το πρώτο φως της μέρας επιχείρησαν από αέρος 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της μέρας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Κέντρο Επιχειρήσεων, θα επιχειρήσουν 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Από επίγειες δυνάμεις συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα και ισχυρές δυνάμεις του στρατού, της Περιφέρεια και των δήμων και πολλοί εθελοντές.

Συγκλονίζει η εικόνα του πυροσβέστη που κοιμάται μετά την ολονύχτια μάχη

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: