21 Αυγούστου 2023

Μεγαλώνει το πύρινο μέτωπο στα Ψαχνά Ευβοίας: Επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη

 Μεγαλώνει το πύρινο μέτωπο στα Ψαχνά Ευβοίας: Επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να μην επεκταθεί και άλλο η φωτιά

Μεγαλώνει το πύρινο μέτωπο μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Προφήτη Ηλίας στα Ψαχνά Ευβοίας.

 Μήνυμα του 112

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, οι κάτοικοι της περιοχής στα Ψαχνά Ευβοίας έλαβαν μήνυμα από το 112 προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Εκτός ελέγχου

Η φωτιά δυστυχώς φαίνεται πως έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς πριν λίγη ώρα, εστάλησαν δύο ακόμη μηνύματα για εκκενώσεις περιοχών.

Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή προς τους κατοίκους στη Βόρεια Αρτάκη να απομακρυνθούν προς Αρτάκη ενώ μήνυμα του 112 εστάλη και σε όσους βρίσκονται στα Νότια Ψαχνά, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Ψαχνά.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής, τόσο των επίγειων όσο και των εναέριων μέσων, με τις φωτογραφίες από το μέτωπο να είναι συγκλονιστικές.

Οι μαύροι καπνοί έχουν καλύψει σχεδόν όλο τον ουρανό της Εύβοιας, με το μέτωπο να είναι ορατό ακόμα και από τη Χαλκίδα.

Σε δηλώσεις του ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Εύβοιας Κώστα Ψαρρός ανέφερε ότι «η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κατάσταση είναι τρομακτικά δύσκολη. Μπροστά βρέχει φωτιά, οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί και η ατμόσφαιρα πολύ ξερή», είπε στο evima.gr .

Στα σημεία επιχειρούν πυροσβέστες από την Χαλκίδα και το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Ψαχνών υπό τις οδηγίες του διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας Εύβοιας κ. Ψαρού και του διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας κ. Μαυρίδη..in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: