2 Σεπτεμβρίου 2023

Πέθανε ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, 26 χρόνια μετά το θάνατο του γιου του στο τροχαίο με την Νταϊάνα


Ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής των Harrods, πατέρας του Ντόντι Αλ Φαγέντ, πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο δισεκατομυριούχος, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, που ταύτισε την επιχειρηματική του πορεία με τα διάσημα Harrods του Λονδίνου.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ήταν Αιγύπτιος επιχειρηματίας, ο οποίος κατοικούσε και δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Τα επιχειρηματικά του συμφέροντα περιλάμβαναν την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου Ritz Paris και παλαιότερα των Harrods, καθώς και της ποδοσφαιρικής ομάδας Φούλαμ, την οποία κατάφερε να φτάσει μέχρι την Premier League. Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ πούλησε το διάσημο πολυκατάστημα στην Qatar Holdings τον Μάιο του 2010, ενώ τρία χρόνια αργότερα, πούλησε και την Φούλαμ στον Αμερικανό επιχειρηματία Σαχίντ Καν.

Για το 2023, η περιουσία του εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κατατάσσοντας τον πλούτο του στο νούμερο 1.493 στον κόσμο.in.gr

Ο θάνατός του έρχεται ακριβώς 26 χρόνια από την ημέρα του τραγικού τροχαίου στο Παρίσι, στο οποίο σκοτώθηκαν ο μεγαλύτερος γιος του Ντόντι Αλ Φαγιέντ, κινηματογραφικός παραγωγός στο επάγγελμα και η σύντροφος του, η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, στις 31 Αυγούστου του 1997.

Η φιγούρα του θλιμμένου πατέρα είχε συγκλονίσει τότε τα πλήθη της Βρετανίας και όχι μόνο, ενώ οι υπαινικτικές δηλώσεις του ότι το μακρύ χέρι του παλατιού έκοψε το νήμα αυτού του έρωτα νωρίς, πυροδότησε δεκάδες σενάρια για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την αποφράδα μέρα.

Η γαλλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ατύχημα, το οποίο προκλήθηκε εν μέρει από υπερβολική ταχύτητα και από το υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του οδηγού της λιμουζίνας, Χένρι Πολ.

Όπως είναι λογικό και επόμενο, τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν συνεχείς αναφορές στον θάνατό του, ενώ τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην περίοδο που είχε το «τιμόνι» της Φούλαμ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: