20 Σεπτεμβρίου 2023

Δωρεάν όλα τα σχολικά είδη σε 300 μαθήτριες και μαθητές των 3 Δημοτικών Σχολείων του Παλαμά Καρδίτσας


Να μην στερηθεί κανένα παιδί
την χαρά της γεμάτης σχολικής τσάντας! 

 

Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας θα διατεθούν δωρεάν όλα τα σχολικά είδη σε 350 μαθήτριες και μαθητές των 3 Δημοτικών Σχολείων του Παλαμά Καρδίτσας και του Δημοτικού Σχολείου Ασκληπειό Ρόδου.

 

Μετά από συνεννόηση με τις διευθύνσεις των τριών Δημοτικών σχολείων Παλαμά Καρδίτσας και Ασκληπειού Ρόδου, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) έχει φροντίσει για την προμήθεια σχολικών ειδών τα οποία θα διατεθούν δωρεάν σε 350 παιδιά στα σχολεία των παραπάνω πυροπαθών/πλημμυροπαθών περιοχών.

 

Τα σχολικά είδη διατίθενται σε χάρτινες τσάντες τριών διαφορετικών χρωμάτων με διαφορετικό περιεχόμενο για την 1η και 2η τάξη (πράσινο), 3η και 4η τάξη (κίτρινο), 5η και 6η τάξη (κόκκινο). Την σύνθεση ων τριών κατηγοριών έχει επιμεληθεί ομάδα εκπαιδευτικών του νομού Πιερίας.

 

Τα σχολικά είδη (50 τσάντες)  για το Ασκληπειό Ρόδου έχουν ήδη αποσταλεί ενώ άλλες 300 τσάντες θα ετοιμαστούν στον Καπνικό Σταθμό τις επόμενες ημέρες για τα 3 Δημοτικά Σχολεία του Παλαμά Καρδίτσας στα οποία αναμένεται να φοιτήσουν και παιδιά από χωριά της ευρύτερης περιοχής τα οποία δεν θα λειτουργήσουν φέτος.

 

Εθελόντριες και εθελοντές της ομάδας θα μεταβούν την επόμενη εβδομάδα στον Παλαμά Καρδίτσας για να παραδώσουν στα παιδιά τα σχολικά τους ήδη. Υπολογίζεται πως τα σχολεία θα ανοίξουν μάλλον μετά τις 27 Σεπτεμβρίου.

 

Η δράση των σχολικών ειδών δεν είναι αποσπασματική και δεν γίνεται μόνο με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τις ανείπωτες φυσικές καταστροφές του φετινού καλοκαιριού. Η ΕΟΔνΠ έχει αναλάβει ανελλιπώς, εδώ και 8 χρόνια, την υποχρέωση να οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου και έτσι να εξασφαλιστεί τουλάχιστον η γραφική ύλη για 300 οικογένειες του Δήμου Κατερίνης. Φέτος αποφασίσαμε να στηρίξουμε τα Δημοτικά Σχολεία των παραπάνω πολύπαθων περιοχών.

 

Σας καλούμε να στηρίξετε οικονομικά την όμορφη αυτή προσπάθεια έτσι ώστε να μην στερηθεί κανένα παιδί την χαρά της γεμάτης σχολικής τσάντας! Τη δράση στηρίζουν απλοί πολίτες και συλλογικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Να μην στερηθεί κανένα παιδί την χαρά της γεμάτης σχολικής τσάντας!

 

Όσες και όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετέχετε στην συντονιστική επιτροπή της πρωτοβουλίας μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ. Όσες και όσοι από εσάς επιθυμείτε να βοηθήσετε οικονομικά, μπορείτε να καταθέσετε το βοήθημά σας στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό.

 

Τραπεζικός λογαριασμός της πρωτοβουλίας:

ΚΑΠΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΌΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

IBAN: GR71 0172 2550 0052 5510 1380 536

PIREUS BANK BIC: PIRBGRAA

Αιτιολογία κατάθεσης: ΣΧΟΛΙΚΑ 23

 

Μετά από περίπου 2-3 εργάσιμες ημέρες θα μπορέσετε να δείτε τη δωρεά σας αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.otoposmou.gr όπως επίσης και όλα τα παραστατικά των δαπανών που θα πραγματοποιηθούν. Δείτε το παράδειγμα του οικονομικού φακέλου της δράσης στήριξης των σεισμόπληκτων του Δαμασίου (2021)  https://www.ecss2006.com/TOPOS/DOREES/SXOLIKA.asp

 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" ευχαριστεί θερμά όσες και όσους συνεχίζουν να στηρίζουν τις κοινωνικές δομές της, ενισχύοντας τον κοινωνικό ιστό της πόλης, ειδικά αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή που όλοι μας βιώνουμε αυτή την πρωτοφανή  αβεβαιότητα. Η φροντίδα των παιδιών αποτελεί βασική προτεραιότητα των ανθρώπων της ΕΟΔνΠ και όσο οι συνθήκες το απαιτούν, η ομάδα θα συνεχίσει να είναι, χωρίς διακρίσεις, δίπλα σε όσους την χρειάζονται.

 

ΥΓ: Το περιεχόμενο των τσαντών για τις 3 κατηγορίες:

  • Α & Β τάξη 75 τσάντες
  • Γ & Δ τάξη 68 τσάντες
  • Ε & ΣΤ τάξη 67 τσάντες

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: