3 Σεπτεμβρίου 2023

«Κλειδώνει» το πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί στην ΔΕΘ – Τι περιλαμβάνει

 

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, μία εβδομάδα πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Με την επιστροφή του από τη Ρόδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν σήμερα από το πρωί στην Ηρώδου Αττικού 19, συναντώντας τους στενούς συνεργάτες του.

Με το βλέμμα στο ορόσημο της ΔΕΘ, αυτό που επισημαίνεται από κυβερνητικά στελέχη, είναι ότι στην πρώτη γραμμή θα βρεθεί το μεταρρυθμιστικό πρόσημο της στρατηγικής για την επόμενη τετραετία. Μεταρρυθμίσεις που έχουν ευθεία αντανάκλαση στην έννοια του πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού, την οποία χρησιμοποίησε ο Μητσοτάκης στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Το στίγμα των μεταρρυθμίσεων δόθηκε χθες στο υπουργικό, με μία σειρά νομοσχεδίων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Και αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα πρωταγωνιστήσουν και στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με αιχμή:

Η επόμενη ημέρα του Κράτους, η ψηφιοποίησή του και η αξιολόγηση δομών και προσώπων σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα
Η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης
Η επόμενη ημέρα στον τομέα της Υγείας
Η επόμενη ημέρα της Παιδείας
Η νέα εικόνα της Πολιτικής Προστασίας

Υπό τον ισχυρό αστερίσκο της δημοσιονομικής ισορροπίας και σε…momentum επιστροφής στην επενδυτική βαθμίδα που, όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά, κυβερνητικά στελέχη στην ΕΡΤ, θα κλείσει και τυπικά τον κύκλο μίας υπερδεκαετούς κρίσης, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο θα έχει και πρόσημο κοινωνικό. Πρόσημο θωράκισης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως ήδη έχει σπεύσει να σημειώσει ο πρωθυπουργός.enikonomia.gr

Εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ιδιαίτερα των οικονομικά ευάλωτων, στο πακέτο της ΔΕΘ αναμένεται να περιληφθούν:

Επέκταση του Market Pass έως το τέλος του έτους
ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης
διατήρηση των επιδοτήσεων ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι το τέλος του 2023
έκτακτη ενίσχυση σε όσους συνταξιούχους δεν λάβουν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι

Δεν υπάρχουν σχόλια: