29 Σεπτεμβρίου 2023

Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Θεοδοσιάδη


 Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου στα γραφεία του συλλόγου στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος».

Ο προπονητής της ομάδας μας Νίκος Θεοδοσιάδης ανέλυσε τα αίτια της ισοπαλίας στο ντέρμπι με τον Βατανιακό εξηγώντας τι ήταν εκείνο που στέρησε από την ομάδα του τη νίκη, στάθηκε στους σοβαρούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζει το «κιτρινόμαυρο» σύνολο ευχόμενος περαστικά στο Βασίλη Λαγδάρη που υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, ανάφερε πως ο ΓΑΣ κινείται για την απόκτηση ενός ή δύο πλάγιων μπακ μετά τη λειψανδρία που προέκυψε στη συγκεκριμένη θέση, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στο επικείμενο παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΑΟ Τρίκαλα στο Σβορώνο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Θεοδοσιάδης:

Καλησπέρα. Πριν αναλύσουμε το παιχνίδι της Κυριακής και αναλύσουμε το παιχνίδι της επόμενης και επειδή είναι κάτι που το μάθαμε πριν από λίγο και φυσικά με στεναχωρεί αφάνταστα. Βγήκαν πριν από λίγο τα αποτελέσματα της μαγνητικής του Βασιλή Λαγδάρη και έχει υποστεί ρήξη χιαστού. Πραγματικά μέσα σε ενάμισι μήνα στερούμαστε ποδοσφαιριστές που για μένα είναι βασικά γρανάζια στην ομάδα και για την πορεία της ομάδας. Δυστυχώς χάσαμε και το Βασίλη μετά από το Σπύρο Μακράκη με αχίλλειο τένοντα, μετά τον Σωτήρη Καραγκούνη με εξάρθρωση αγκώνα. Χάνουμε για το υπόλοιπο της σεζόν και το Βασίλη Λαγδάρη. Εγώ να του ευχηθώ περαστικά, να είναι δυνατός. Σίγουρα θέλει τεράστια υπομονή για να αντιμετωπίσεις μία τέτοια δύσκολη κατάσταση ειδικά στην αρχή της χρονιάς. Φανταστείτε έχουμε παίξει μόλις δυο αγωνιστικές. Τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου περαστικά και υπομονή.

Τώρα όσον αφορά το παιχνίδι που μας πέρασε την Κυριακή ήταν ένα τοπικό ντέρμπι απέναντι στο Βατανιακό. Νομίζω ότι αν λάβουμε την γενική εικόνα σίγουρα ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ειδικά στο πρώτο μισάωρο μπήκαμε με το πόδι στο γκάζι. Εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες του αντιπάλου που τις είχαμε τονίσει, ήμασταν πάρα πολύ καλοί και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού, καταφέραμε και προηγηθήκαμε πολύ γρήγορα. Ένα γκολ που μας έδωσε ώθηση, δημιουργήσαμε 3-4 κλασικές ευκαιρίες που εκεί πιστεύω κρίθηκε το παιχνίδι, αν τις μετουσιώναμε σε γκολ θα ήταν μία εύκολη μέρα για εμάς.

Δυστυχώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το άσχημο γεγονός του τραυματισμού του Λαγδάρη ο οποίος τραυματισμός μας επηρέασε πέρα από το αγωνιστικό και ψυχολογικά θεωρώ. Και ενώ ο αντίπαλος δε μας έχει απειλήσει σε καμία στιγμή, δηχθήκαμε ένα γκολ που δεν επιτρέπεται να το τρώει ομάδα. Μια πολύ κακή αντίδραση σε ένα πολύ μακρινό φάουλ με ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή μας. Είχαμε μία πολύ κακή αντίδραση και δεχθήκαμε ένα γκολ από το πουθενά και έτσι τελείωσε το ημίχρονο.

Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά να συνεχίσουν, να διαβάσουν το παιχνίδι, γιατί πίστεψα ότι ο Βατανιακός με τον ενθουσιασμό θα συνεχίσει όσο αντέξει γιατί φαινόταν ήδη από το πρώτο ημίχρονο ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τα τρεξίματα. Συν το γεγονός ότι και τα δύο πλάγια μπακ είχαν δεχθεί κίτρινες κάρτες, να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός με τρεξίματα στην πλάτη, ότι κάναμε δηλαδή και στο πρώτο ημίχρονο. Αν συναντούσαμε χαμηλή άμυνα όπως και έγινε, με υπομονή να φέρουμε τις μπάλες στις πλευρές, να πάμε στο ένας εναντίον ενός, να έχουμε σωστές τοποθετήσεις και να τελειώσουμε τις φάσεις στις ευκαιρίες που θα μας δοθούν.

Και έτσι έγινε, ο αντίπαλος χαμήλωσε πολύ την άμυνά του, έκλεισε χώρους και αυτό που έπρεπε να κάνουμε δεν το κάναμε. Όταν θες να διασπάσεις μία οργανωμένη άμυνα πρέπει να πας στο ένας εναντίον ενός, πρέπει να σουτάρεις, πρέπει να δημιουργήσεις και το συνδυαστικό παιχνίδι, είτε από τον άξονα είτε από τις πλευρές για να μπορέσεις να διασπάσεις μία τέτοια άμυνα. Δυστυχώς δεν το κάναμε αν και φέραμε πολλές φορές τη μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά δεν είχαμε σωστές τοποθετήσεις, δεν είχαμε την κατάλληλη διάθεση όσον αφορά το να παίξουμε με υπομονή γιατί πηγαίναμε βιαστικά σε κάποιες επιθέσεις και γινόταν εύκολη λεία για τους αντιπάλους.

Δεν κινδυνεύσαμε ούτε μία στιγμή, ρισκάραμε πάρα πολύ φέρνοντας παίκτες μέσα στην περιοχή όχι ότι πάντα αυτό είναι κακό, αλλά πίστεψα ότι χρησιμοποιώντας παίκτες οι οποίοι είναι ποιοτικοί και καλοί και στο ένας εναντίον ενός και στο συνδυαστικό παιχνίδι όπως είναι ο Κατσιάκης και ο Δεμηρτζόγλου και βάζοντας και άλλους παίκτες μετά όπως με την προσθήκη του Φωκαίδη, ότι θα μπορέσουμε να βρούμε το γκολ γιατί έδειχνε ότι δεν κινδυνεύαμε από το Βατανιακό σε καμία περίπτωση. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε και το αποτέλεσμα έμεινε στο 1-1.

Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά, τα παιχνίδια αυτά είναι ιδιαίτερα. Έχω παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια και σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν προπονητής και θεωρώ ότι σε αυτά τα παιχνίδια παίζουν άλλα πράγματα ρόλο. Περισσότερο έχει να κάνει με την προσωπικότητα, με τον ποδοσφαιρικό εγωισμό και κάποια ομάδα μπορεί να είναι χαμηλότερης δυναμικότητας, κάποια υψηλότερης. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και το είχα τονίσει στα παιδιά, νομίζω ότι το παιχνίδι χάθηκε για εμάς στο πρώτο ημίωρο όπου ήμασταν πραγματικά πάρα πολύ κάλοι και αν πετυχαίναμε και δεύτερο γκολ νομίζω ότι το παιχνίδι θα το είχαμε κάνει πολύ εύκολο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια.

Συνεχίζουμε, είμαστε στην 3η αγωνιστική και έχουμε μπροστά μας ένα Γολγοθά πραγματικά, έμενα αυτό που με στεναχωρεί είναι οι απώλειες. Αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να αντιμετωπιστεί και δεν ξέρω που να το αποδώσω, όταν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς που αφήνουν παίκτες όλη τη χρονιά εκτός ομάδας. Και παίκτες μάλιστα πάρα πολύ σημαντικοί.

Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα παιχνίδι με μία ομάδα η οποία έχει πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, έχει 4-5 ποδοσφαιριστές έμπειρους, έχει ένα ρόστερ πάρα πολύ αξιόλογο και μία ομάδα με ένα τεράστιο brand name και τεράστια ιστορία από πίσω της.

Νομίζω πως δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο παιχνίδι, είναι θέμα ημέρας, θέμα αντιπάλου, πως θα διαβάσεις το παιχνίδι και το πώς θα μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές αυτά που δουλεύουμε όλη τη εβδομάδα να τα εφαρμόσουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή στα μπακ έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Ήδη είμαι σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές σε αυτές τις θέσεις γιατί έχουμε μείνει με δύο ποδοσφαιριστές και πρέπει οπωσδήποτε εκεί να κάνουμε μία ή δύο προσθήκες.

Παρόλα αυτά με τις λύσεις που έχουμε υπάρχουν παιδιά από πίσω τα οποία είναι έτοιμα και νομίζω θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα το δικό μου και θα αντεπεξέλθουν σε ένα δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι με μία ομάδα η οποία μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα αυτό το παιχνίδι και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι από όλες τις πλευρές να παίξουμε για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι που είναι για εμάς και ένα επιπλέον κίνητρο με βάση το όνομα του αντιπάλου, να δείξουμε για μία ακόμη φορά την πολύ καλή ομάδα που έχουμε”.

 

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: