21 Σεπτεμβρίου 2023

Τα στρατόπεδα Κασσελάκη και Αχτσιόγλου - Ποιοι τους στηρίζουν [όλα τα ονόματα]

 


Τρεις ημέρες απομένουν για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο τα μέλη του κόμματος θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Εφη Αχτσιόγλου, με τα συντροφικά μαχαιρώματα να μην έχουν τέλος.

Τα σύννεφα πάνω από την Κουμουνδούρου πληθαίνουν, με φόντο τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να δέχτηκε πιέσεις από στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους και η Έφη Αχτσιόγλου για να αποχωρήσει από την προεδρία. Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός μπαίνει στο στόχαστρο, με μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ να του ζητά να τοποθετηθεί πριν τον δεύτερο γύρο και σενάρια να τον εμφανίζουν ως τον άνθρωπο πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη του κόμματος διαλέγουν "στρατόπεδο" ανάμεσα στους δύο υποψηφίους. Με αναρτήσεις τους στα social media αλλά και μέσω συνεντεύξεών τους, εκφράζουν τη στήριξή τους είτε στον 35χρονο επιχειρηματία είτε στην πρώην υπουργό, ενώ πολλοί εξ αυτών βρίσκονται συχνά δίπλα τους σε δημόσιες εμφανίσεις.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη: Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Ευάγγελος Αποστολάκης, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Έλενα Ακρίτα, Γιώργος Καραμέρος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Ράνια Θρασκιά, Χάρης Μαμουλάκης, Νίκος Παππάς, Βασίλης Κόκκαλης.

Στελέχη και πρώην βουλευτές που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη: Γιώργος Τσίπρας, Άγγελος Τόλκας, Δώρα Αυγέρη, Μάριος Κάτσης, Δημήτρης Βέττας, Τάνια Ελευθεριάδου Παναγιώτης Κουρουμπλής, Άννα Βαγενά, Χαρά Καφαντάρη, Νατάσα Γκαρά, Ελένη Αυλωνίτου, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ευάγγελος Αντώναρος.

Από την άλλη πλευρά, τη στήριξή τους στην Έφη Αχτσιόγλου έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων οι:

Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Γιάννης Δραγασάκης, Κώστας Ζαχαριάδης, Δημήτρης Λυρίτσης, Κώστας Μπάρκας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Μπίστης, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Κωστής Καρπόζιλος, Νίκος Βούτσης, Στάθης Γιαννακίδης, Κατερίνα Παπανάτσιου, Κυριακή Μάλαμα, Δημήτρης Λιάκος, Δημήτρης Παπαδημούλης, Δανάη Κολτσίδα, Κώστας Πουλάκης..thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: