23 Σεπτεμβρίου 2023

Πόλεμος με βίντεο και ανακοινώσεις λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία


 Ποιοι στηρίζουν τους δύο μονομάχους του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν παίζουμε με την πολιτική, κάνουμε πολιτική» δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου – «Αυτή την Κυριακή ελάτε να γίνουμε το μετά αυτού του τόπου» λέει ο Στέφανος Κασσελάκης

 Σε κλίμα εσωκομματικής πόλωσης διεξάγονται αύριο, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, οι εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Το στίγμα το δίνουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι που επιδίδονται σε πόλεμο δηλώσεων με αλληλοκατηγορίες, καρφιά και υπονοούμενα.

Η σφοδρότητα της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υποψηφίων, της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τέτοια που γεννά αμφιβολίες για το εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του ενωμένο από τη Δευτέρα. Πάντως και οι δύο υποψήφιοι στα τελευταία τους μηνύματα προτάσσουν την ενότητα, ο καθένας βέβαια δίνει τη δική του ερμηνεία. Η Εφη Αχτσιόγλου μιλάει για πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους, γιατί μόνο έτσι, όπως λέει, θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας. Ο Στ. Κασσελάκης ζητά να προχωρήσουν όλοι μαζί και τονίζει ότι ο νέος πρόεδρος θα είναι πρόεδρος όλων.

Η Έφη Αχτσιόγλου έστρεψε τα βέλη της στον συνυποψήφιό της για την αναφορά του στην Κύπρο, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ολίσθημα. «Γιατί ψηφίζουμε αύριο; Έχουμε ακούσει πολλά. Όμως τα πράγματα είναι απλά: Αύριο ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τι είναι αυτό που θα καθορίσει την απόφασή μας; Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία. Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής. Πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους» αναφέρει στο δικό του σποτ η κ. Αχτσιόγλου.

Επίσης, επισημαίνει: «Πολιτική σύγκρουσης με τις αδράνειες και τα συμφέροντα. Πολιτική για τους πολλούς και τις πολλές.
Μόνο έτσι θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας. Μόνο έτσι θα νικήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο έτσι θα φέρουμε μια νέα προοδευτική εποχή για τους πολίτες. Είμαι εδώ γιατί εγώ μπορώ.

Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούμε. Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου όλοι και όλες στην κάλπη. Γιατί δεν παίζουμε με την πολιτική. Κάνουμε πολιτική».

 Πώς ξεκίνησαν όλα… Η πρόταση του Αλέξη για το Επικρατείας. Οι περιοδείες στο πλευρό του. Οι πρώτες χειραψίες, οι πρώτες αγκαλιές. Συστηθήκαμε. Ύστερα σάς είπα: «Δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μου». Κοιταχτήκαμε. Καταλάβαμε ο ένας τον άλλον. Φτιάξαμε την πλατφόρμα μας. Με θέσεις που δε λένε δυνατά πολλοί. Τις πήρατε στα χέρια σας, τις συμπληρώνετε, τις βελτιώνετε» λέει στο σχετικό του σποτ ο κ. Κασσελάκης.

Αναφέρει, ακόμη: «Σας ζητώ τώρα να είμαστε μαζί. Γιατί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τη δύναμη όλων. Γιατί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Πρόεδρος όλων. Όχι για τη μεταπολιτική, αλλά για την πολιτική μετά. Μετά τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά, για ένα Κράτος που δε θα αφήνει τον πολίτη μόνο του. Μετά, για μια Ελλάδα που θα νιώθεις περήφανος να ζεις σ’ αυτήν. Την περασμένη Κυριακή γίνατε η φωνή αυτού του τόπου. Αυτή την Κυριακή ελάτε να γίνουμε το μετά αυτού του τόπου. Ξημερώνει!».

Ποιοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Αχτσιόγλου

Σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Κασσελάκη, δημόσια έχουν τοποθετηθεί πρώην βουλευτές και στελέχη του κόμματος υπέρ της υποψηφιότητας του, ασχέτως με την επιλογή τους την προηγούμενη Κυριακή.

Ποιοι στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη: Θάνος Μωραΐτης, Τάκης Χαρίτου, Μπέττυ Σκούφα, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Λευτέρης Αβραμάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Ραλλία Χρηστίδου, Γιώργος Ντζιμάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Χρήστος Μπγιάλας, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης, Καλλιόπη Βέτα, Οικονόμου Θανάσης, Κωνσταντινέας Πέτρος, Αυλωνίτου Ελένη, Στογιαννίδης Γρηγόρης, Σιμορέλης Χρήστος, Χαρά Καφαντάρη, Άννα Βαγενά

Ωστόσο, το επιτελείο του δεν συμπεριέλαβε τον Γιάννη Μπουρνούς, ο οποίος σε δημόσια δήλωση του εξέφρασε τη στήριξη του στην υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Από την άλλη πλευρά, τη στήριξή τους στην Έφη Αχτσιόγλου έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων οι: Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Γιάννης Δραγασάκης, Κώστας Ζαχαριάδης, Δημήτρης Λυρίτσης, Κώστας Μπάρκας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Μπίστης, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Κωστής Καρπόζιλος, Νίκος Βούτσης, Στάθης Γιαννακίδης, Κατερίνα Παπανάτσιου, Κυριακή Μάλαμα, Δημήτρης Λιάκος, Δημήτρης Παπαδημούλης, Δανάη Κολτσίδα, Κώστας Πουλάκης.

Η διαδικασία

Χθες Παρασκευή συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, για το ποια μέλη έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις αυριανές εκλογές.

Στην εσωκομματική κάλπη, ψηφίζουν όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι καταχωρημένα στο μητρώο μελών.

Από τις 8 το πρωί έως το 8 το βράδυ σε 538 τμήματα σε όλη τη χώρα, διεξάγεται η ψηφοφορία για την αρχηγία στο κόμμα.

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά από τις 12 τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου.

Απαιτείται έγγραφο ταυτοποίησης: Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται άνεργοι, νέοι και νέες έως 30 ετών και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό.

 .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: