29 Σεπτεμβρίου 2023

Έκλεισε το ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο λόγω προβλήματος στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα

 

Κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο ΟΑΚΑ και στο Ποδηλατοδρόμιο ανέστειλαν οι αρμόδιοι μετά από προβλήματα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα και στο ποδηλατοδρόμιο.

Οι αρμόδιοι πήραν την απόφαση μετά από σχετική μελέτη για τις μεταλλικές κατασκευές Καλατράβα και τα πολυκαρβονικά των στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Παράλληλα ενημερώνουν ότι θα υπάρξει και νέα μελέτη προκειμένου να ερευνηθεί το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ:

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.


Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: