8 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: «Φούσκωσε» ο Πηνειός – Σπάνε το ανάχωμα στο Φράγμα της Γυρτώνης – Εκκενώνονται χωριά

 Κακοκαιρία Daniel: «Φούσκωσε» ο Πηνειός – Σπάνε το ανάχωμα στο Φράγμα της Γυρτώνης – Εκκενώνονται χωριά

Ώρες αγωνίας στην Λάρισα, με τους κατοίκους της περιοχής να βλέπουν την στάθμη του νερού στον Πηνειό να ανεβαίνει επικίνδυνα και τα φρεάτια να υπερχειλίζουν, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Παράλληλα τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση τη Λάρισα.

Βλέποντας τον Πηνειό να φουσκώσει επικίνδυνα, οι υπεύθυνοι στην περιοχή πήραν την απόφαση να σπάσουν το Φράγμα της Γυρτώνης ώστε να αποσυμφορηθεί ο ποταμός.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της κοινότητας Φαλάνης, Κώστας Λυγούρας στο Tirnavospress.gr, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και των βουλευτών του νομού, η κοινότητα Φαλάνης αποφάσισε να ανοίξει το σημείο προκειμένου να αποτραπεί η πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων σε Λάρισα, αλλά και Δασοχώρι – Φαλάνη. Στο σημείο βρίσκεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος Κοινότητας Φαλάνης – Δασοχωρίου Λυγούρας Κώστας, ο αντιπρόεδρος Ρένος Καρύωτης και ο αντιπρόεδρος Πιτσιος Αντρέας.

Πηνειός: Νέο μήνυμα του 112 σε Φαρκαδόνα και ακόμα τρεις περιοχές


Νέο μήνυμα του 112 λόγω πιθανής υπερχείλισης του Πηνειού. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Φαρκαδόνα απομακρυνθείτε προς Γριζάνο και αν βρίσκεστε στις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος απομακρυνθείτε προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού.

Μήνυμα από 112 στους κατοίκους της Αλεξανδρινής Αγιάς – «Απομακρυνθείτε προς Στόμιο»

Μήνυμα 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρινής Αγιάς να απομακρυνθούν προς το Στόμιο λόγω πιθανής υπερχείλισης του Πηνειού.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα του «112» κατοίκους που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού Πηνειού.

«Αν βρίσκεστε εντός πλημμυρικής ζώνης Πηνειού ποταμού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων απομακρυνθείτε λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα του «112».enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: