8 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Παύλος Χρηστίδης στην Oλομέλεια της Βουλής: «Είστε κυβέρνηση μηδενικής ενσυναίσθησης»

 Ομιλία Παύλου Χρηστίδη, Βουλευτή Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος, Αλλαγής για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.


Βασικά σημεία τοποθέτησης:

«Τα λόγια είναι λιγοστά για να περιγράψουν τη δυστοπία την οποία ζούμε», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με αφορμή τη συζήτηση για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής, ο βουλευτής Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, σχολίασε: «Βλέπουμε σε απευθείας μετάδοση την παρακμή. Βλέπουμε την αποσάθρωση του κράτους, βλέπουμε την αξιακή κατάπτωση, βλέπουμε μία σύγκρουση, η οποία βάζει βόμβα στα κοινωνικά θεμέλια.

Ο υπουργός των Τεμπών κανονικά στα ψηφοδέλτια.

 Ο υπουργός των πυρκαγιών κανονικά στη θέση του.

 Ο υπουργός που είδε εκατό Κροάτες οπαδούς να διασχίζουν τη μισή Ελλάδα, παρέμεινε στην θέση του αφού “ήταν μόλις δέκα μέρες στο Υπουργικό Συμβούλιο”.

 Ο υπουργός που εξίσωσε το θύμα με τους θύτες συγχωρείται και βρίσκεται ακόμα στην θέση του με μία υποκριτική συγγνώμη».

Ο Παύλος Χρηστίδης συνέχισε λέγοντας: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μία κυβέρνηση χωρίς την παραμικρή ενσυναίσθηση. Χρησιμοποιεί το ποσοστό το οποίο πήρε πριν από ένα χρονικό διάστημα ως φάρμακο και λύση για οποιοδήποτε ζήτημα συμβαίνει. Ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας, ακόμα και όταν στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Από τον Έβρο μέχρι τα παλικάρια, τα οποία έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά. Από το έγκλημα που είδαμε στον Πειραιά, μέχρι τους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα έχασαν τη ζωή τους στη Θεσσαλία».

 «Εδώ μιλάμε για ένα επιτελικό μπάχαλο σε όλο του το μεγαλείο. Και αυτή η οδύνη, αυτή η θλίψη, δημιουργεί εύλογα και οργή», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: