18 Οκτωβρίου 2023

Συναγερμός στην Αθήνα: Αυξημένα μέτρα λόγω Μέσης Ανατολής - Φυλάσσεται ακόμα και η Ακρόπολη


 Καλά κρατεί ο συναγερμός στις Αρχές και στην Ελλάδα, μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες και τις απειλές σε όλη την Ευρώπη. Ενισχυμένη φύλαξη σε πιθανούς στόχους, επιπλέον φρούρηση και στην Ακρόπολη.

  Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στην ΕΛΑΣ, για φύλαξη αρκετών στόχων και ειδικότερα σε χώρους συγκέντρωσης αρκετών πολιτών. Σύμφωνα με το Mega, τα μέτρα αυτά είναι παρόμοια με αυτά που έχουν ληφθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων, ανάλογο με αυτό που έγινε τη Δευτέρα (15/10) στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε και σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο αναφέρει πως ζητείται φρούρηση στόχων διπλωματικών αντιπροσωπειών και πρεσβειών Ισραηλινού ενδιαφέροντος, Παλαιστινιακού ενδιαφέροντος αλλά και Ιρανικού ενδιαφέροντος. Είναι ένα γενικευμένο κλίμα μέτρων από πλευρά της ΕΛΑΣ, χωρίς πάντως να υπάρχει κάποια πληροφόρηση για επικείμενο χτύπημα στην Ελλάδα.

Στη λίστα με τους πιθανούς στόχους που θα πρέπει να φυλάσσονται, είναι μέρη στα οποία επίκειται μεγάλη συγκέντρωση πολιτών και ανάμεσά τους βρίσκεται ακόμα και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης. Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να υπάρξει πανικός ανάμεσα στους πολίτες καθώς, όπως επαναλαμβάνεται, δεν υπάρχει πληροφορία για επικείμενο χτύπημα αλλά τα μέτρα λαμβάνονται στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: