1 Νοεμβρίου 2023

Η εκπληκτική - ανατρεπτική πορεία του μοναχού (...) από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος με τον Θοδωρή Σπηλιώτη την 6-11-2023

Χρειάζεται να χαθείς για να βρεις τον δρόμο σου?»
Πρωταγωνιστής της αληθινής αυτής ιστορίας δυνητικά είναι ο κάθε αναγνώστης της.


Ο καθηγητής – συγγραφέας Θοδωρής Σπηλιώτης θα μας παρουσιάσει την εκπληκτική αλλαγή στη ζωή του ενός «Golden boy» της εποχής του, που τα είχε όλα και τα άφησε όλα για να μονάσει στο Άγιον Όρος! Οι ανατροπές, οι εκπλήξεις και οι συγκινήσεις που επιφυλάσσει είναι σε μικροκλίμακα ο ορισμός της ανθρώπινης ζωής. Και αν κάτι φιλοδοξεί να πετύχει η καταγραφή αυτής της προσωπικής ιστορίας, είναι ακριβώς να εμπνεύσει στους αναγνώστες της το θάρρος να ζουν τη ζωή τους όπως τους υπαγορεύει η καρδιά και ο λογισμός τους. Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Από το Μανχάταν στο Άγιον Όρος».Σεπτέμβριος 1973. Μανχάταν, παγκόσμιο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο.
Στην Αθήνα οι κλιμακούμενες φοιτητικές κινητοποιήσεις κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών προοιωνίζονται τη μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου.
Η διαφαινόμενη κοινωνικοπολιτική ένταση και ανασφάλεια στη χώρα οδηγούν τον Πέτρο στην απόφαση να αφήσει πίσω του πατρίδα και οικογένεια και να πάει για σπουδές στη Νέα Υόρκη, τη μητρόπολη του κόσμου.

Πόσο τον επηρεάζει το αμερικανικό όνειρο και η φιλοσοφία του «sky is the limit» στην προσωπική του αυτοπραγμάτωση και ευτυχία;

Ιανουάριος 2020. Τελικά, πόσα χιλιόμετρα δρόμος χωρίζουν τη φαινομενική επιτυχία από την αληθινή ευτυχία;

Αν με την ιστορία του Μοναχού που έγινε CEO επικοινωνήθηκαν στο επιχειρηματικό και ευρύτερο αναγνωστικό κοινό οι αρχές του Αθωνικού Μanagement, με το βιβλίο Από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος φωτίζεται ο δρόμος της εσωτερικής θέασης (ή απελευθέρωσης) ως ο μόνος δρόμος για την προσωπική μας ευτυχία.

«Όταν ήμουν τριάντα ετών, ήθελα να είμαι επιτυχημένος.
Με τον καιρό συνειδητοποίησα την επιθυμία μου να γίνω ευτυχισμένος!»
Στην έναρξη της εκδήλωσης θα ακουστούν χορωδιακά τραγούδια από την Χορωδία Μικρασιατών Πιερίας. Η Εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με το Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ» στο Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ» στις 19:00 και όπως πάντα η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΟ Θοδωρής Σπηλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Eίναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός με διπλές μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο στην Τηλεματική (Msc) και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Διαθέτει εικοσαετή εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας, κατέχοντας μέχρι σήμερα υψηλόβαθμες θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες, στους τομείς Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) και Marketing.
Συγγραφέας των best sellers βιβλίων “Από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος” και “Ο Μοναχός που Έγινε CEO – 1000 Χρόνια Αθωνικό Management.”
Συν-συγγραφέας των best sellers βιβλίων “GROW – Ιστορίες Management και Ηγεσίας”, “GROW II – Ιστορίες αποτυχίας από ανθρώπους που πέτυχαν”.
Εκπαιδεύει και μεταλαμπαδεύει το Αθωνικό Management σε επιχειρήσεις και πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιχειρώντας να βοηθήσει μελλοντικούς ηγέτες να βελτιώσουν τον κόσμο γύρω τους.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης και καθηγητής στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης (ΙΔΕ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ).
Μέλος της επιστημονικής επιτροπής αξιολόγησης και μέντορας, στη δομή στήριξης επιχειρηματικότητας του Light hub.

Μέλος του Advisory Board, φιλανθρωπικού ιδρύματος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ο Θοδωρής Σπηλιώτης προσπαθεί μέσα από το έργο του να φανεί χρήσιμος στην κοινωνία.Δεν υπάρχουν σχόλια: