2 Νοεμβρίου 2023

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Τα θυσιάζετε όλα στον βωμό της εξουσίας


 Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά έκανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εγκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη για απομάκρυνση της χώρας από το ευρωπαικό πλαίσιο και για επίθεση στο Κράτος Δικαίου,ενώ μίλησε για "παλαιοκομματισμό και αναξιοκρατία" σχολιάζοντας το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Ειδική μνεία έκανε και για το Παλαιστινιακό, ψέγοντας την κυβέρνηση που απείχε από το ψήφισμα.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε μεταξύ άλλων:

"Είστε ενοχος κε Μητσοτάκη κι εσείς και το Μαξίμου για το παρακράτος των υποκλοπών, απομακρύνετε την Ελλάδα από το ευρωπαικό πλαίσιο, τα θυσιάζετε όλα στο βωμό της εξουσίας. Στο στόχαστρο δεν είναι μόνο οι Ανεξάρτητες Αρχές αλλά το ίδιο το Κράτος Δικαίου", ενώ αναφερόμενος στα εισοδήματα, σημείωσε:

"Η ασφάλεια του Πολίτη σημαίνει και η προστασία του εισοδήματός του και έχει αποτύχει η κυβέρνηση παρά την πολύ θετική εξέλιξη ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας. Η δική σας ανάπτυξη είναι ευάλωτη γιατί είναι για τους λίγους. Η χώρα μας έχει τον τρίτο χαμηλότερο μισθό στην ΕΕ. Ο πρωθυπουργός έστειλε δήθεν αυστηρό μήνυμα στις πολυεθνικές επιτρέπει να πωλούν ακριβότερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους: Μόνον οκτώ πρόστιμα έχουν επιβληθεί και η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στην ακρίβεια".

Σε άλλο σημείο του λόγου του ανέφερε:

"Το νομοσχέδιο αποδεικνύει ότι έχετε απωλέσει οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική πνοή, εάν είχατε ποτέ τέτοια: Αναξιοκρατία και μικροδιευθετήσεις.

Βάσει του προσχεδίου του προϋπολογισμού οι Έλληνες θα πληρώσουν πολύ περισσότερους φόρους επί αγαθών και υπηρεσιών".

Επιπλέον, έκανε λόγο για κυβέρνηση των αρίστων που αποδείχθηκε κυβέρνηση των ελίτ και για έναν περιβόητο εκσυγχρονισμό που έγινε παλαιοκομματισμός.

" Τα πρώτα ισχυρά βήματα αξιοκρατίας τα έφερε ο νόμος ΑΣΕΠ του Πεπονή. και αργότερα η κυβέρνηση Σημίτη και του Γ. Παπανδρέου με το opengov".

Τέλος, για τον πόλεμο στο Ισραήλ και τη Χαμάς τόνισε:

"Για εμας η καταδίκη της Χαμάς είναι ανεπιφύλακτη: Είναι η βαρβαρότητα πέρα από την ανθρώπινη φύση. Όμως καθολικά οφείλουμε να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες αξίες. Δυστυχώς η χώρα μας απείχε από το ψήφισμα. Στις πόσες χιλιάδες θύματα παιδιά και αμάχους πρέπει να ψηφίζουμε υπέρ της εκεχειρίας; Το ΠΑΣΟΚ εγκαθίδρυσε σοβαρές ρίζες συνεργασίας με τον αραβικό κόσμο. Αυτή η παράταξη δημιούργησε τη στρατηγιοκή σχέση με το Ισραήλ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην άμυνα βεβαίως αλλά η χώρα μας πρέπει να σταθεί στην πλευρά του ΟΗΕ". 

 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: