11 Δεκεμβρίου 2023

Τα μέτρα για την οπαδική βία: Δύο μήνες κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super League


Νέο πακέτο μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά το περιστατικό οπαδικής βίας και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη,
κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Ανάμεσα σε αυτά είναι η διεξαγωγή αγώνων του πρωταθλήματος, κεκλεισμένων των θυρών μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

"Η ΕΛΑΣ ενέτεινε την παρουσία της στα αθλητικά γεγονότα και οι έλεγχοι στα γήπεδα και τους συνδέσμους πολλαπλασιάστηκαν", δήλωσε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. "Δώσαμε χρόνο και χώρο για την συμμόρφωσης όλων αλλά φάνηκε ότι απαιτούνται νέες πιο ισχυρές παρεμβάσεις", συνέχισε.

Ο Παύλος Μαρινάκης εξέφρασε παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή της κυβέρνησης στον αστυνομικό που νοσηλεύεται και στην οικογένειά του ενώ έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του 18χρονου φερόμενου ως δράστη.

Τα μέτρα

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως για δύο μήνες, έως 12 Φεβρουαρίου οι αγώνες της Super League 1, θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. H απόφαση αφορά και τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ της Super League 2 οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας.

Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες. Μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί και το ματς του Ολυμπιακού με την Μπατσκα Τόπολα για το Europa League την Πέμπτη.

Διευκρινίζοντας, είπε πως δίνεται η δυνατότητα μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να εκδίδονται κοινές υπουργικές αποφάσεις από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού για περιπτώσεις ευρωπαϊκών αγώνων των ελληνικών ομάδων.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στα γήπεδα των ομάδων της Super League1 και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Οπως δήλωσε ο ίδιος, αύριο Τρίτη οι Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να συμβάλλουν στην ποινική διερεύνηση των εγκλημάτων οπαδικής βίας.thetoc.g

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: