7 Ιανουαρίου 2024

Χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος: Το πράσινο επέλεξαν τελικά 7 στα 10 νοικοκυριά

 Τα νέα χρωματιστά τιμολόγια έχουν μπει πλέον στη ζωή μας, και οι περισσότεροι καταναλωτές φαίνεται ότι μπήκαν αυτόματα στο πράσινο.

Ευχάριστη έκπληξη για τους καταναλωτές πάντως είναι οι τιμές ρεύματος του Ιανουαρίου. Η τιμή της κιλοβατώρας είναι φθηνότερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες ακόμη και χωρίς την επιδότηση.

Πέρα από το ανταγωνιστικό πράσινο τιμολόγιο, αρκετοί ήταν και οι καταναλωτές που επέλεξαν την ασφάλεια του μπλε σταθερού τιμολογίου. Λίγοι και τυχεροί όσοι έχουν έξυπνο μετρητή στο σπίτι τους και επέλεξαν έτσι το πορτοκαλί δυναμικό τιμολόγιο.

Χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος: Το πράσινο επέλεξαν τελικά 7 στα 10 νοικοκυριά

Με ανάρτηση του στο TikTok ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το λανσάρισμα των χρωματιστών τιμολογίων βοήθησε στο να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

"Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης, ότι λειτούργησε επιτέλους καλύτερα ο ανταγωνισμός στην ηλεκτρική ενέργεια, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση τιμών, οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να δώσουν χαμηλότερες τιμές".

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο ερχομός των χρωματισμών τιμολογίων φέρνει μαζί του και αλλαγές στις μετρήσεις καθώς ο ΔΕΔΗΕ θα μετράει τις καταναλώσεις ανά μήνα, βάζοντας τέλος στους έναντι και στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς.

Στο τέλος του μήνα θα βγουν και οι τιμές της κιλοβατώρας για το κίτρινο κυμαινόμενο τιμολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: