16 Ιανουαρίου 2024

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


 Δεν θα περιμένατε βέβαια από μένα να πάρω θέση για τα ομόφυλα ζευγάρια, γάμο, τεκνοποίηση κ.λ.π. Είμαι της παληάς σχολής, αναθρεμένος με τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη παρά τις σοσιαλιστικές εκλάμψεις μου. Ετσι μου έλαχε.

***

Σκεφτομαι όμως μερικές φορές τι θα γινόταν στην προκείμενη περίπτωση αν είχαν αντιστραφεί οι ρόλοι και ο Σύριζα ήταν στην κυβέρνηση. Ολοι οι γαλάζιοι θα ήταν στους δρόμους, η δεξιά του Κυρίου απ' τον άμβωνα μέρχρι το πεζοδρόμιο ,θα αναστέναζαν τα κανάλια και η κυβέρνηση θα μετρούσε μέρες.

***

 Και βέβαια για ένα απειροελάχιστο ποσοστό πληθυσμού που στην ουσία απασχολεί το θέμα και μασκαρεύεται από το Μητσοτάκη με φτιασίδια περί ισότητας, ίσων δικαιωμάτων και....πράττειν αλογα.

***

Ισότητα και ισονομία που θυμάται κατά παραγγελία και  κλείνει τα μάτια στις τρανταχές ανισότητες της ελληνικής κοινωνίας ταϊζοντας τους φτωχοποιημένους Ελληνες με μάρκετ πας και φτηνή γκούντα Γερμανίας...

***

Στην κεντρική πολιτική σκηνή η υποκρισία καλά κρατεί, το θράσος περισσεύει και η ενασχόληση μ' αυτήν αποκαρδιωτική.

***

Οαση στο αφιλόξενο τοπίο η αυτοδιοίκιση, ως προσδοκία βέβαια  και όχι ως βεβαιότητα, γιατί κι εκεί ελοχεύει  η μανία του κυβερνητισμού, ο άκομψος και άστοχος μιμητισμός του συστήματος.

***

Αφορμή παίρνω από τις πρώτες μέρες της νέας  διοίκησης του Δήμου Κατερίνης. Κάποιοι είδαν τον εαυτό τους σαν Χρυσοχοϊδηδες, κάποιοι άλλοι σαν Γεωργιάδηδες. Υπάρχει βέβαια ακροατήριο γι αυτούς αλλά υπάρχουν κι άλλοι με άλλες ευαισθησίες.

***

Κάποιοι που δεν τους αρέσει ν' ακούνε περί μέτρων αστυνόμευσης της Δημοτικής αστυνομίας αλλά περί αρωγής στον πολίτη. 

***

Και κάτι ακόμη. Τι σλόγκαν ήταν αυτό για τα αδέσποτα "Γνωρίζεις, Μίλα" . Θεοφιλογιαννάκο μου θύμισε. Το "Βοήθα και σύ" δεν θα ήταν τουλάχιστον ατυχές.

***

Σ' ένα βεβαρυμένο και οργισμένο κοινό καταργούμε την προστακτική και ασπαζόμαστε ηπιότερους τόνους. 

Με το συμπάθιο.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: