13 Ιανουαρίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης: «Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται»

Με αναφορά στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ξεκίνησε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι για εμάς δεν είναι ζήτημα αρχηγισμού ή πειθαρχίας. «Είναι ζητήματα ταυτοτικά, αν όχι η Αριστερά, ποιος;» υπογράμμισε και σε άλλο σημείο τόνισε ότι «θα είναι με τη δική μας ψήφο που θα περάσει αν έρθει στη Βουλή».

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο ρώτησε «καρφώνοντας» ευθέως τον Παύλο Πολάκη, που έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο:  «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ζευγάρι ομόφυλων ζευγαριών να έχει δικαίωμα στον πολιτικό γάμο; Έχει κανείς διαφωνία; Να σηκωθεί και να το πει» και συνέχισε, λέγοντας: «Ποιος εδώ διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία, αν υπάρχει κανείς να σηκωθεί όρθιος».

Παράλληλα κατηγόρησε για κουτοπονηριά τον πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτάκη, λέγοντας συγκεκριμένα: «Έχω φτάσει σε σημείο να συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά» και να συμπληρώνει: «Πώς λέει στους ψηφοφόρους ελάτε να ψηφίσετε και στους βουλευτές να απέχουν;».

Η πολιτική συγκυρία των τελευταίων ημερών δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης σύρεται σε μέτρα μετά από δικές μας στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις υποστήριξε και τόνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης «είναι too little, too late αν δεν είναι και κοροϊδία».

Υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να ξεπεράσει οπισθοδρομικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του.

«Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται», ήταν το επόμενο «καρφί» του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Παύλο Πολάκη. «Και αυτό θα κάνουμε γιατί υπάρχει μία σωστή μεριά της ιστορίας και εμείς με υπερηφάνεια θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην κοινωνική πρόοδο και ας δούμε τον κύριο Ανδρουλάκη να κάνει και το ίδιο στο κόμμα του. Το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ, να το δούμε και εκεί», συμπλήρωσε.

Επίσης, ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αθλητική βία λέγοντας ότι «ακολούθησε η ΝΔ υιοθετώντας τις προτάσεις μας». Υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο να σκοτώνονται νέα παιδιά και αστυνομικοί πηγαίνοντας ακόμα και σε αγώνες βόλεϊ.

Αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματός του για τη θέσπιση ανώτατης τιμής βρεφικού γάλακτος ενώ είπε ότι θα κινητοποιηθούμε για το στεγαστικό πρόβλημα. «Εθνικός στόχος η εξάλειψη της αστεγίας για μας ως κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

«Η υπευθυνότητα είναι η πυξίδα μας και σε κοινωνικά και σε εθνικά θέματα» είπε ακόμα και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση, η σύγχρονη πατριωτική αριστερά».

 zougla.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: