3 Φεβρουαρίου 2024

Αυτό είναι το τεράστιο λάθος που κάνουν οι 9 στους 10 οδηγούς – Τιμωρείται με 700 ευρώ πρόστιμο


 Είτε από άγνοια, είτε από περιφρόνηση των κανόνων ασφαλούς οδήγησης, πολλοί οδηγοί κάνουν σε ένα ολέθριο λάθος που μπορεί να τους στοιχίσει ακόμα και τη ζωή τους. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν κινδυνέψει η σωματική τους ακεραιότητα, υπάρχει ο κίνδυνος πολύ μεγάλου προστίμου.

Πρόκειται για τους οδηγούς που προσπερνούν σε δρόμους, στους οποίους απαγορεύεται να βγουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Είναι γνωστό ότι δυστυχώς μεγάλη μερίδα οδηγών επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες στον δρόμο, γεγονός που τους καθιστά «ωρολογιακές βόμβες» για την οδική ασφάλεια.

Μια πολύ συχνή παράβαση είναι και το αντικανονικό προσπέρασμα, μια συνήθεια που έχει αποτελέσει αιτία πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Στον βωμό του να εξοικονομήσουν λίγα λεπτά, ορισμένοι δεν διστάζουν να προσπεράσουν το προπορευόμενο όχημα, ακόμα και όταν δεν συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να το πράξουν με ασφάλεια.

Η πιο επικίνδυνη, ίσως, κατηγορία επικίνδυνου προσπεράσματος είναι η παραβίαση της διπλής διαχωριστής γραμμής, δηλαδή της διαγράμμισης που υποχρεώνει τους οδηγούς να μην βγουν για κανένα λόγο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Είτε, ωστόσο, από άγνοια, είτε από πλήρη περιφρόνηση για τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, πολλοί οδηγοί προσπερνούν σαν… σίφουνες τα προπορευόμενα οχήματα, στήνοντας παγίδες θανάτου στους υπόλοιπους νομοταγείς συμπολίτες τους.

Τον τεράστιο βαθμό επικινδυνότητας της συγκεκριμένης παράβασης καταδεικνύει και το πρόστιμο που αυτή επισύρει. Αυτό ανέρχεται σε 700 ευρώ και συνοδεύεται από αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για 20 ημέρες.

Τέλος, αξίζει να διευκρινιστεί ότι σε περίπτωση που ο διαχωρισμός των αντίθετων κατευθύνσεων γίνεται μέσω διακεκομμένης γραμμής, το προσπέρασμα επιτρέπεται, υπό τον όρο, βέβαια, ότι δεν έρχεται άλλο όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση.in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: