6 Φεβρουαρίου 2024


 Την έναρξη έστω και ατύπως του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές "σφύριξε" χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παρουσία του στο βιβλίο του στενού του συνεργάτη, Δημήτρη Τσιόδρα, με τίτλο "Ευρωπαική Ενοποίηση"

Άλλωστε, ο νυν διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τού εύχεται καλοτάξιδο το βιβλίο του "και καλοτάξιδη η πορεία του συγγραφέα στους επόμενους του στόχους του. Η χώρα μας έχει ανάγκη από φρέσκες ιδέες και από ικανούς ανθρώπους να τις κάνουν πράξη", είπε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας επίσημα την υποψηφιότητα του συνεργάτη του για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Φουλ τις μηχανές

Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου έχουν πιάσει εδώ και μήνες δουλειά για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, το οποίο θα είναι έτοιμο προς ανακοίνωση μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα. Η κινητοποίηση της κυβέρνησης ήταν έντονη και χθες στο Μέγαρο Μουσικής, καθώς η αίθουσα όπου θα παρουσιαζόταν το βιβλίο ήταν κατάμεστη, όχι μόνο από φίλους και κομματικά στελέχη, αλλά και από σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο έδωσε το παρόν.

Αρχίζει η μάχη των ευρωεκλογών: Τα ονόματα στο τραπέζι για το "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο

Παρόντες ήταν ακόμη και πιθανοί "αντίπαλοι" του Δημήτρη Τσιόδρα στο ίδιο ψηφοδέλτιο, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Αυτιάς, το όνομα του οποίου έχει "παίξει" έντονα για το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και του Βασίλη Κοντοζαμάνη, πρώην υφυπουργού Υγείας, ο οποίος συναντήθηκε προ ημερών με τον πρωθυπουργό και το όνομα του οποίου έχει "κλειδώσει". Το παρόν έδωσε και ο πρώην επικεφαλής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος διατηρεί φιλική σχέση με τον Δημήτρη Τσιόδρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλέξει 8 βουλευτές για το ευρωκοινοβούλιο και το κοντέρ να γράψει μπροστά τον αριθμό 3, αγγίζοντας, αν όχι ξεπερνώντας, το 33,12% της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική αναμέτρηση του 2019.w.thetoc.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: