3 Φεβρουαρίου 2024

Έκρηξη απέναντι από το υπουργείο Εργασίας: Η εκτίμηση και το χρονικό – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

 Έκρηξη απέναντι από το υπουργείο Εργασίας: Η εκτίμηση και το χρονικό – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σοκ και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας αργά το βράδυ της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 01:29.

Πρόκειται για μία ώρα, σχετικά, αιχμής και μάλιστα σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με τους δράστες να αδιαφορούν τόσο για τον κόσμο που περνά εκείνη την ώρα από το σημείο και τις κάμερες ασφαλείας όσο και για τις αστυνομικές δυνάμεις που κάνουν περιπολία περιμετρικά του υπουργείου.

Το χρονικό της έκρηξης

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στις 00:49 περίπου, είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι έξω από το υπουργείο Εργασίας είναι τοποθετημένη μία τσάντα με εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά από εκείνη την ώρα.

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας – Η ΕΛ.ΑΣ διέκοψε την κυκλοφορία στη Σταδίου

Άμεσα, ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου.

Λίγο αργότερα, μετά το πρώτο τηλεφώνημα στην ΕΦΣΥΝ, ακολούθησε ακόμη ένα, το οποίο έλεγε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκεται έξω από υποκατάστημα τραπέζης επί της οδού Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Υπήρχαν φόβοι της Αστυνομίας ότι υπήρχε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται πως απομακρύνθηκε.

Από αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα από την έκρηξη στην οδό Σταδίου έχουν σπάσει τζάμια μέχρι και τον 7ο όροφο του υπουργείου Εργασίας.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ενημερώθηκε από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων για την κατάσταση.

Η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως στόχος ήταν το υπουργείο Εργασίας και ότι οι δράστες δεν ήθελαν νεκρούς, κρίνουν όμως την έκρηξη ως ένα πολύ σοβαρό χτύπημα.

Από τα μεσάνυχτα έχουν αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις η οδός Σταδίου και τα γύρω στενά μέχρι την Ομόνοια.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)»enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: