1 Φεβρουαρίου 2024

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

 

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα (1/2) στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ περίπου 150 πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπό κατάληψη.

Παράλληλα, συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν επίσης στην Θεσσαλονίκη (Καμάρα), την Πάτρα (πλατεία Γεωργίου), και σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει νέες στάσεις εργασίας από τις 11:00 π.μ. για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το ΔΣ της ΟΛΜΕ «στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 01/02 στις 12:00 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα)».

Ομόφωνα «ναι» στις εξετάσεις με ψηφιακά μέσα αποφασίστηκε εν τω μεταξύ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Πανεπιστήμια Πειραιά και Δυτικής Αττικής. Συνεχίζονται εξάλλου οι καταλήψεις περίπου στο 1/3 των τμημάτων, δηλαδή 150 περίπου τμήματα τελούν υπό κατάληψη σε σύνολο 433.

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων στη χώρα μας, το οποίο θα περιλαμβάνει και άρθρα για το δημόσιου πανεπιστημίου. 

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: