10 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Μπήκαν στο κέντρο της Λάρισας με τέρμα τα… γκάζια – Διανυκτέρευση στην πλατεία

 Τους αγρότες υποδέχτηκαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, καθώς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους.

 Στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας μπήκαν τα τρακτέρ από το μπλόκο του Πλατυκάμπου. Η είσοδος ήταν εντυπωσιακή με τα οχήματα να φτάνουν στην πόλη με κορναρίσματα, κάνοντας πράξη μία εκ των αποφάσεων την πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ για δράσεις εντός των πόλεων.

«Τα αιτήματά μας είναι ακόμη αναπάντητα. Θέλουμε να μείνουμε στην αγροτιά αλλά η κυβέρνηση δεν μας βοηθά. Περιμένουμε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό να είναι θετική, διαφορικά θα αλλάξουμε τρόπο διαμαρτυρίας. Αν τα αιτήματά μας δεν γίνουν αποδεκτά, τα μπλόκα θα γίνουν πιο σκληρά» τόνισε ο αγρότης Στάθης Σιδηρόπουλος.

Κραυγή αγωνίας από παρακάρλιο αγρότη

«Η θέση των τρακτέρ δεν είναι εδώ, είναι στα χωράφια. Για όσο, όμως, έχουμε δύο μέτρα νερό στη γη μας και δε μπορούμε να την καλλιεργήσουμε, θα βγαίνουμε στους δρόμους να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν» σημείωσε ο Δημήτρης Γαλάνης από την Αμυγδαλή Αγιάς, παρακάρλιος αγρότης.

Διανυκτέρευση στην κεντρική πλατεία

Στο κάλεσμά της, η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «μας ενώνει η ανάγκη για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, που θα εξασφαλίζουν ταυτόχρονα ένα αξιοπρεπές εισόδημα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τα κοινά βάσανα που μας φορτώνει η αντιλαϊκή πολιτική, όπως η φοροεπιδρομή, η ενεργειακή φτώχεια. Ταυτόχρονα δίνουμε συνέχεια στον συντονισμένο μας αγώνα για να μπορέσουν οι πλημμυροπαθείς του νομού να ορθοποδήσουν και να μείνουν στον τόπο τους».

Τους αγρότες υποδέχτηκαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, καθώς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν.

.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: