15 Φεβρουαρίου 2024

«Κλείδωσε» το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα την Τρίτη – Κλείνουν δρόμους, τελωνεία και λιμάνια


 Συλλαλητήριο στην Αθήνα και με τρακτέρ αποφασίστηκε στην παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια, με την 15μελη επιτροπή αγροτών να στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ανυποχώρητοι και χωρίς διάθεση για αποκλιμάκωση εμφανίζονται οι αγρότες, παρά τη συνάντηση την περασμένη Τρίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι «φωνές» για δυναμική παρουσία με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων πολλαπλασιάστηκαν και πλέον τα μπλόκα, ακόμη πιο ενισχυμένα, ετοιμάζονται για ένα κοινό και ενιαίο μέτωπο, αυτή τη φορά με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr το πανελλαδικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου. Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

Αναμένεται να κάνουν τις απαραίτητες επαφές με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μεταβούν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα ενώ όσοι δεν μπορέσουν να έρθουν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, τελωνείων και λιμανιών.

Πεποίθησή τους είναι ότι μέσω της πίεσης θα ικανοποιηθούν περισσότερα αιτήματά τους καθώς θεωρούν ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσινομικά περιθώρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: