20 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Σε εξέλιξη το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – «Είμαστε εδώ για να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση»

 Χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από κάθε γωνιά της χώρας συμμετέχουν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, ενώνοντας τις φωνές τους στον αγώνα τους.

Με βασικό σύνθημα «χωρίς εμάς τι θα φας;» δεκάδες τρακτέρ είναι παρατεταγμένα μπροστά από την Βουλή, ενώ ορισμένοι αγρότες έχουν ανέβει πάνω στην οροφή των τρακτέρ τους, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας ελληνικές σημαίες. Τα τραγούδια δίνουν παλμό, και από τα μεγάφωνα ακούγονται τα αιτήματα των αγροτών, που ζητούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πολλά είναι τα πανό που γράφουν το σύνθημα «No farmers, No food, No future», ενώ σε ένα τρακτέρ έχει τοποθετηθεί το «φέρετρο της κτηνοτροφίας» το οποίο συνοδεύεται από στεφάνια που γράφουν «θερμά συλλυπητήρια στους αγρότες»

   Αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - 20/02/2024

«Οι αγρότες δεν διεκδικούν τον πάτο του βαρελιού»

«Τιμή μου έως και συγκίνηση το αποψινό συλλαλητήριο. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα νέα παιδιά που θέλουν να κατακτήσουν την ζωή τους. Με το πενιχρό μεροκάματο ήρθαν στην Αθήνα και έκαναν τα αγροτικά τους μηχανήματα, όπλα για τον αγώνα τους. Οι δουλειές μας είναι οι ζωές μας, για αυτό είμαστε εδώ και διεκδικούμε. Οι αγρότες δεν διεκδικούν τον πάτο του βαρελιού μετά από αυτό το συλλαλητήριο! Θα το πάμε μέχρι τέλους», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του μπλόκου Αταλάντης.

Αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - 20/02/2024
Αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – 20/02/2024

«Διεκδικούμε την επιβίωσή μας»

«Είμαστε σήμερα εδώ όπως όλος ο πρωτογενής τομέας της Ελλάδος για να διεκδικήσουμε την επιβίωσή μας. Είναι θέμα επιβίωσης των χωριών μας, γιατί χωρίς ύπαιθρο η χώρα θα είναι εντελώς διαφορετική. Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Από την Χαλκιδική δεν ήρθαμε για πλάκα εδώ», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του μπλόκου Χαλκιδικής στο enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: