21 Φεβρουαρίου 2024

Θρίλερ με σορό γυναίκας που εντοπίστηκε στον Πόρο – Φόβοι ότι πρόκειται για την αγνοούμενη Σταυρούλα

 

Θρίλερ με σορό γυναίκας, που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Πόρου.

Το γεγονός ότι η σορός εντοπίστηκε στις 24 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης και βρίσκεται στα αζήτητα εδώ και έξι ολόκληρους, δίνει νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης της 53χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας anikolouli.gr, η σορός εντοπίστηκε κοντά στη βραχονησίδα Πλατειά, δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθεί και φυλάσσεται από τότε στα ψυγεία του νεκροτομείου Πειραιά.

Πριν από μερικές ημέρες, ο πατέρας της αγνοούμενης Σταυρούλας έδωσε DNA, προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση. Η εξέταση αυτή, αναμένεται να δώσει και την οριστική απάντηση για το αν η σορός ανήκει στην 53χρονη Σταυρούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η ηλικία της γυναίκας είναι σχεδόν ίδια με αυτή της Σταυρούλας, ενώ από μία πρώτη εκτίμηση υπάρχουν κι άλλα στοιχεία στη σορό, που μαρτυρούν ότι ενδεχομένως ανήκει στην 53χρονη αγνοούμενη.

Επιβάτες θαλαμηγού εντόπισαν την σορό

Η σορός, που βρισκόταν σε αρχική σήψη, εντοπίστηκε από τους επιβάτες θαλαμηγού με σημαία Μάλτας, οι οποίοι και ενημέρωσαν το λιμεναρχείο Πόρου.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού που έσπευσε στο σημείο, την περισυνέλλεξε. Σύμφωνα με το anikolouli.gr, η σορός ανήκει σε γυναίκα ηλικίας 50-55 ετών, που φορούσε αθλητικά ρούχα- σορτς και μπλούζα- και αθλητικά παπούτσια.

Από την έρευνα του Λιμενικού που επιλήφθηκε της υπόθεσης, φαίνεται να προκύπτει πως η γυναίκα που εντοπίστηκε στον Πόρο πιθανότατα να είναι μία λουόμενη, η οποία εθεάθη στην Παραλία ΕΔΕΜ του Φαλήρου το βράδυ της 20ης Αυγούστου. Μια γυναίκα που φαίνεται πως, αφού άφησε ένα τσαντάκι χωρίς στοιχεία στην παραλία, μπήκε με τα ρούχα της στην θάλασσα.

Ένας λουόμενος που την είδε, παρατήρησε την επόμενη ημέρα ότι τα προσωπικά της αντικείμενα βρίσκονταν στο σημείο, όπου τα είχε αφήσει το προηγούμενο βράδυ και ειδοποίησε τις αρχές. Ερευνάται αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, καθώς ταιριάζει η περιγραφή της.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Πάντως, οι αξιωματικοί του Λιμενικού υποστηρίζουν πως πρέπει να είναι η ίδια γυναίκα καθώς ταιριάζουν τόσο η απόσταση των 27 ναυτικών μιλιών με τα ρεύματα που επικρατούσαν στην θαλάσσια περιοχή όσο και το διάστημα των 3,5 ημερών, που μεσολάβησε μέχρι τον εντοπισμό της.

Η εικόνα της σορού δεν έδωσε στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, ενώ η αιτία θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, είναι απροσδιόριστη. Η ιστολογική εξέταση ήταν αδύνατο να γίνει λόγω της σήψης. Τα τοξικολογικά ευρήματα δείχνουν λήψη αγχολυτικής φαρμακευτικής ουσίας που χορηγείται με ιατρική συνταγή.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν πιθανότερη την εκδοχή του ατυχήματος, όπως επισημαίνεται.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», που ερεύνησε την υπόθεση εξαφάνισης της Σταυρούλας, είχε πληροφορηθεί από την πρώτη στιγμή την ύπαρξη της σορού στα αζήτητα, αλλά οι υπεύθυνοι του νεκροτομείου δεν έδωσαν ποτέ  ξεκάθαρες απαντήσεις στα επίμονα ερωτήματα της εκπομπής.

Το γεγονός ότι η δήλωση εξαφάνισης της Σταυρούλας Γκουγκουλιά καθυστέρησε τέσσερις μήνες, δυσκόλεψε την διαδικασία ταυτοποίησης, ενώ η αλλοίωση της σορού δυσχέραινε ακόμη περισσότερο την διαδικασία.

Το τμήμα Ασφαλείας της Κυψέλης, όπου έγινε η δήλωση της εξαφάνισης της Σταυρούλας, δεν μπήκε στον κόπο να κάνει σχετική έρευνα στα αζήτητα. Με επιμονή της εκπομπής κινήθηκε η διαδικασία της έρευνας κι έγιναν αυτά, που θα έπρεπε να είχαν γίνει από την πρώτη στιγμή. Καθοριστική ήταν η ανάληψη της υπόθεσης από τους έμπειρους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που ζήτησαν αμέσως να ληφθεί δείγμα DNA..enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: