12 Μαρτίου 2024

ΕΛ.Π.ΠΙ. ΣΤΟ «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 10/3/2024»


 Κάτι απίστευτο και μοναδικό στην  Ελλάδα, έγινε στην  Θεσσαλονίκη την Κυριακή που μας πέρασε : η 1η ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ μετά από δεκαετίες στην συμπρωτεύουσα !

Βέβαια καρναβάλια γίνονται παντού και πιο γνωστά και πιο μεγάλα αλλά κανένα σαν το  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΆΛΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!  

Κανένα κανάλι δεν ασχολήθηκε μέχρι σήμερα  (εκτός από την ΕΡΤ) για την μεγαλειώδη καρναβαλική παρέλαση (δεδομένων των συνθηκών ) , αλλά όλα, συνεχίζουν να αναμασούν και να αναμεταδίδουν τις «φασαρίες που έκαναν ομάδες 10-20 γνωστών-άγνωστων» …

Σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ μόλις μάθαμε για την  παρέλαση και μόλις μια εβδομάδα πριν,  δηλώσαμε συμμετοχή με φίλους «Σαν Μια Παρέα Όπως Παλιά»  με το group  «ΤΟΣΤΑΚΙΑ» . Συνολικά περισσότερα από 40  ήταν τα group με προτεινόμενο αριθμό τα 20  άτομα αλλά ο καθένας μπορούσε να συμμετέχει οπουδήποτε ανάλογα με το θέμα που ήταν ντυμένος  και στο τέλος ΟΛΟΙ όσοι θέλανε να συμμετέχουν !


Μοναδικής έμπνευσης ήταν η ιδέα για την οργάνωση αφού δεν υπήρχε κάποιος επίσημος φορέας που το διοργάνωνε αλλά  πέντε ενεργοί εθελοντές (!) πολίτες ! Το βάρος έπεσε στην Αστυνομία με την «Σολομώντεια λύση» να μην δώσει επίσημη άδεια αλλά και να μην απαγορεύσει, την διεξαγωγή της . Ωστόσο από διάφορους «δημοσιογραφικούς κύκλους» κυκλοφορούσαν φήμες  μέχρι τελευταία στιγμή για την μή διεξαγωγή της  εκδήλωσης (που σίγουρα αποθάρρυναν αρκετούς και δεν ήρθαν)

Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες κάποιοι (ειδικοί)  σύμβουλοι του Δήμου  δεν ήταν υπέρ της διοργάνωσης  από την αρχή και δεν την ήθελαν , καθώς υπολόγιζαν πως δεν θα είχε συμμετοχή . .. μέχρι που άρχισαν να γίνονται δεκάδες ,χιλιάδες οι συμμετέχοντες μαζί με ΟΛΗ την πόλη και ο  Δήμαρχος έδωσε στο παραπέντε την εντολή να συμμετέχει  η αστυνομία που… είδη ήταν στις θέσεις της ,χάρις την προνοητικότητα και την διορατικότητα κάποιων  στελεχών της !

Όπως και να έχει θερμά συγχαρητήρια σε όλους, Εθελοντές-συντονιστές,   Ελληνική Αστυνομία, Ερυθρό Σταυρό και όλες τις διασωστικές , ιδιώτες ,υποστηρικτές και όλους τους συμμετέχοντες  και φυσικά όλους τους εργάτες καθαριότητας του Δήμου για το καθάρισμα ,(αν και για ευνόητους λόγους υπήρχε σύσταση να μην ρίξουν κομφετί)!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: