29 Μαρτίου 2024

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης - Αθώα για τη μαστροπεία η μητέρα

ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΟΣΤην ενοχή του Ηλία Μίχου, για τις βαρύτερες κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο αρνήθηκε την εισαγγελική πρόταση και κατά πλειοψηφία 5 προς 2 έκρινε το 55χρονο επιχειρηματία για βιασμό, φέρνοντας τον, αντιμέτωπο με ισόβια κάθειρξη.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα κρίθηκε :

  • Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη με 5 προς 2.

  • Ένοχος ομόφωνα για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων)

  • Ένοχος για Μαστροπεία με 4 προς 3 και

  • Αθώος για Εμπορία ανήλικου

  • Ένοχος για Παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

 Αθώα η μητέρα

Για την μητέρα της ανήλικης το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι είναι αθώα για πορνογραφία και με πλειοψηφία 4- 3 για μαστροπεία. Κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Μετά το άκουσμα της απόφασης, η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα ενώ και ο κόσμος που βρισκόταν έξω από το δικαστήριο πανηγύρισε την απόφαση. 

 Όσον αφορά τον τρίτο εκ των βασικών κατηγορουμένων,τον αποκαλούμενο Μιχάλη, κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία και αθώος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Ως προς τους λοιπούς κατηγορούμενους, το δικαστήριο έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που είχαν το ρόλο "πελάτη", κατά πλειοψηφία, για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Επίσης ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Τέλος έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Ένταση στη μεταγωγή των κρατουμένων

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε έξω από το Εφετείο, κατά την μεταγωγή των κατηγορούμενων για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους και φώναζαν διάφορα συνθήματα, ενώ κάποια συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, εκτοξεύοντας αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: