7 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Μετέφεραν 300 κυβικά χώμα από το σημείο της τραγωδίας σε ιδιωτικό χωράφι με φορτηγά


 Σε μια αποκάλυψη προχωράει σήμερα ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας "Τα Νέα" Βασίλης Λαμπρόπουλος για την Τραγωδία στα Τέμπη, γράφοντας ότι 20 φορτηγά μετέφεραν 300 κυβικά χώμα από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος σε ιδιωτικό χωράφι που ανήκει σε εταιρεία που μισθώνει εκσκαφείς.

Η πληροφορία δόθηκε στις αρχές από χειριστή εκσκαφέα που αποκάλυψε ότι η μεταφορά έγινε αφού η Πυροσβεστική δήλωσε ότι δεν χρειάζεται το χώμα, μόνο που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στους συγγενείς των θυμάτων, αφού αυτή η ποσότητα χώματος που μπορεί να περιέχει και ουσίες και υπολείμματα των σορών των θυμάτων ουδέποτε ερευνήθηκε από τους εμπειρογνώμονες και τους τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών.

Και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και από το γεγονός ότι η μεταφορά σε ιδιωτικό χώρο δεν είχε αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν, καθώς γινόταν λόγος μόνο για εναπόθεση χωμάτων στην περιοχή Κουλούρι που είχε υποδεχθεί από τον ΟΣΕ.

Τέμπη: Μετέφεραν 300 κυβικά  χώμα από το σημείο της τραγωδίας σε ιδιωτικό χωράφι με φορτηγά

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος θυμίζει τα σενάρια που έχουν γραφτεί για τον εντοπισμό ξυλόλιου στην περιοχή, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι το μοιραίο τρένο μετέφερε διαλυτές καυσίμων ή έκανε λαθρεμπόριο καυσίμων και σημειώνει ότι οι καταθέσεις χειριστών εκσκαφέων που έκαναν χωματουργικές εργασίες στην περιοχή δόθηκαν στην Δικαιοσύνη, ύστερα από έρευνα που ξεκίνησε για τυχόν ευθύνες του Περιφερειάρχη Λάρισας κ. Αγοραστού για το "μπάζωμα"..thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: