27 Μαρτίου 2024

Οι ευρωεκλογές και το κομβικό 33,01% για τη Νέα Δημοκρατία

Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει και οι έρευνες κοινής γνώμης με όλες ανεξαιρέτως να δείχνουν φθορά της κυβέρνησης και πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος χωρίς η αντιπολίτευση να καρπώνεται τη φθορά.  Στην τελευταία έρευνα που «έτρεξε» η MRB αναφέρθηκε πρόσφατα ο Δημήτρης Μαύρος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Μίλησε (Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8) για αυτή και για τα ενδιαφέροντα πολιτικά συμπεράσματα που εξάγονται.

Τα φώτα στη Νέα Δημοκρατία

Εκτίμηση του κ. Μαύρου, ενόψει των Ευρωεκλογών, είναι ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα.

«Ασφάλεια» και «σιγουριά» οι δύο σταθερές για τον Κ. Μητσοτάκη

«Θα προσπαθήσει να ξαναφέρει στην επιφάνεια τη διάσταση της ασφάλειας και της σιγουριάς. Η Ελλάδα σήμερα, έχοντας να αντιμετωπίσει μια Ευρώπη η οποία είναι χυλός, κουνιούνται όλα αυτή τη στιγμή, είτε επειδή ο πόλεμος είτε επειδή η Γερμανία νοσεί, είτε επειδή ο Μακρόν προσπαθεί να πατήσει στα πόδια του, είτε γιατί τα ακροδεξιά κόμματα ανεβαίνουν συνεχώς, θα πει παιδιά, να οργανωθούμε εμείς εδώ και να είμαστε στη σιγουράντζα μας» ανέφερε.

Τι ποσοστό θα αποτελούσε επιτυχία

«Ο στόχος, ο αριθμητικός για το τι καλείται επιτυχία στις ευρωεκλογές είναι το να φτάσει στο σημείο να πάρει 33,01% που ήταν το ποσοστό στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Διότι τότε αυτό το οποίο συνέβαινε είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ανέβαινε. Όταν ανεβαίνει λοιπόν ένα κόμμα και παίρνει 33 και τώρα υποτίθεται ότι έχει φάει στο κεφάλι δύο διακυβερνήσεις και ξαναπαίρνει 33, σημαίνει ότι είναι πολύ υγιές αυτό το 33» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «έχει δημιουργηθεί και μία δεύτερη γκρίζα ζώνη Μαζινό και αυτή δεν είναι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας αλλά η διαφορά από το δεύτερο κόμμα».

Τον Ιούνιο η Ευρώπη ψηφίζει

Έξι στους δέκα ψηφοφόρους της Ν.Δ. δεν πίστευαν ότι η Εξεταστική των Τεμπών θα ρίξει φως στην υπόθεση

Στο μεταξύ, η έρευνα ανέδειξε της χαμηλές προσδοκίες που είχαν οι πολίτες από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα περιλήφθηκε μια ερώτηση που ήταν ως εξής. Αισιοδοξείτε ότι η Εξεταστική Επιτροπή θα ρίξει φως στα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος και θα αποδώσει ευθύνες; Η κλίμακα ήταν, σίγουρα αισιόδοξος, μάλλον αισιόδοξος, μάλλον απαισιόδοξος και σίγουρα απαισιόδοξος.

62% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν ότι είναι απαισιόδοξοι στο ότι θα πέσει φως στην υπόθεση των Τεμπών

«Το μάλλον απαισιόδοξος ότι θα αποδώσει ευθύνες και θα ρίξει φως και το σίγουρα απαισιόδοξος αθροιστικά συγκέντρωσε το 75% των απαντήσεων. Το σίγουρα απαισιόδοξος ως μέρος αυτού του 75 είναι 50%. (…) Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι ακόμα και μέσα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας του Ιουνίου του 23 υπάρχει ένα 62% που δηλώνουν ότι είναι απαισιόδοξοι στο ότι θα πέσει φως. Στα άλλα κόμματα βέβαια, στο ΣΥΡΙΖΑ είναι 91%, στο ΠΑΣΟΚ 76%, στο ΚΚΕ 92%, και στην αδιευκρίνιστη ψήφο 72%. Άρα λοιπόν αυτό διαπερνά όλα τα κόμματα».

Ο έμπειρος δημοσκόπος εστίασε στο 62% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που όπως είπε «είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό»..in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: