23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Συνελήφθησαν 4 άτομα που εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση – Τουλάχιστον 93 νεκροί

 

Συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, εκ των οποίων τα 4 φαίνεται πως συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο επικεφαλής της FSB στο Κρεμλίνο και αναπαράγει το RIA Novosti.

Για τη σύλληψη των υπόπτων, ο αρχηγός της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ έχει ενημερώσει σχετικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ακόμα πάντως δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας.

 Το πρακτορείο RIA ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram, επικαλούμενο το Κρεμλίνο, ότι «Ο επικεφαλής της FSB ενημέρωσε τον Πούτιν για την κράτηση 11 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των 4 τρομοκρατών που εμπλέκονται άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση».

Περαιτέρω έρευνες γίνονται για τον εντοπισμό περισσότερων συνεργών, σύμφωνα με το Interfax, επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα σήμερα (23/03), ο βουλευτής Αλεξάντερ Κινστάιν, σε ανάρτησή του στο Telegram, ανέφερε πως, δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες, Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, στοιχίζοντας τη ζωή σε πάνω από 60 ανθρώπους, συνελήφθησαν στην περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας, μετά την καταδίωξη οχήματος από την αστυνομία.

Επίσης πρόσθεσε ότι στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν.

Άλλοι ύποπτοι διέφυγαν σε κοντινό δάσος πεζή, πρόσθεσε ο ίδιος. 

 Λεπτό προς λεπτό το λουτρό αίματος στη Μόσχα – Στους 93 οι νεκροί

Η απόλυτη φρίκη επικράτησε χθες (22/03) το βράδυ, σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας, κατά την διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 93, ενώ εκτιμάται πως οι τραυματίες είναι 107, με πολλούς από αυτούς να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, 5 από τους τραυματίες, είναι παιδιά. Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή εξέφρασε πως υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν βρίσκονται και τρία παιδιά, όπως μετέδωσε σήμερα Σάββατο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Μαχητές του ISIS “επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση… στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας Μόσχας“, ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Η ανακοίνωση του ISIS ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι “υποχώρησαν στις βάσεις τους με ασφάλεια“.

Επίσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύονται φωτογραφίες από τους φερόμενους ως δράστες μέσα στο λευκό όχημα, με το οποίο διέφυγαν αφού σκόρπισαν τον θάνατο:.enikos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: