8 Μαρτίου 2024

Αιμοδοσία 5ου ΓΕΛ Κατερίνης


Για 9η συνεχή χρονιά το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης πραγματοποίησε την καθιερωμένη πλέον αιμοδοσία στον χώρο του, με τη βοήθεια της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης. 

Η Ομάδα Αιμοδοσίας του σχολείου μύησαν και φέτος τους μαθητές μας στην ιδέα του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το δημόσιο σχολείο δεν είναι μόνο στείρα διδασκαλία στην αίθουσα, αλλά και διάπλαση ήθους και ανθρωπιάς.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε πλήθος μαθητών του 5ου, του 1ου ΓΕΛ, αλλά και περασμένων ετών, καθώς και γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις εισηγήσεις του κ. Καρασαββίδη Νίκου (τεχνικού ελαστικών) και του κ. Κωνσταντινίδη Ιορδάνη (οδηγού αγώνων) για την «οδηγική» συμπεριφορά, ενώ κατανόησαν τις διαφορές μεταξύ συμβατικού και αγωνιστικού αυτοκινήτου. Επίσης έλαβαν οδηγίες για την αποφυγή ατυχημάτων καθώς και για τη σημασία του τακτικού ελέγχου της καλής λειτουργίας των ελαστικών.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η αιμοδοσία έφερε τον τίτλο «Κώστας Σαραϊλίδης» καθώς ο Κώστας έφυγε από κοντά μας εδώ και 6 μήνες, στερώντας το 5ο ΓΕΛ από έναν εξαιρετικό συνάδελφο και άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα σε όλους, μαθητές, καθηγητές, και όσους συνεργάστηκαν αυτά τα χρόνια με την εκπαιδευτική κοινότητα. Το βίντεο που ετοιμάστηκε για κείνον ήταν ένας μικρός φόρος τιμής και ανάμνησης!

Ευχαριστούμε όσους συνέδραμαν στη «Γιορτή αυτή του Εθελοντισμού» με το δικό τους μοναδικό τρόπο Ιατρούς, Νοσηλευτές, Εισηγητές, Παρουσιάστριες, Γονείς, Εκπαιδευτικούς, Μαθητές, Φίλους, καθώς και τον Δ.ντή Β/θμιας κ. Μακρή Γεώργιο που μας τίμησε με την παρουσία του.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: