21 Μαρτίου 2024

Δωρεά ασθενοφόρου έκανε ηλικιωμένη στο ΕΚΑΒ Κατερίνης στη μνήμη του γιού της


 Συγκινητική είναι η ιστορία μίας 83χρονης γυναίκας που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Πιερίας, για να καλύψει τις ανάγκες επείγουσας μεταφοράς ασθενών στην περιοχή όπου ζει.

Σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη αλλά και χαρούμενη εκδήλωση, η 83χρονη συνταξιούχος παρέδωσε στο ΕΚΑΒ Πιερίας ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, όπως έκανε τον περασμένο Ιανουάριο η Σοφία Προκοπίδου που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο Κιλκίς.

Ο λόγος σήμερα για την Ειρήνη Παρασκευοπούλου – Παμπέρη, που ξεκίνησε τις διαδικασίες δωρεάς του ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Πιερίας, πριν από έναν χρόνο.

Όπως είπε η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον ΣΚΑΙ (φωτό), προέβη σε αυτή την ανιδιοτελή πράξη στη μνήμη του γιου της, του συζύγου, αλλά και του πατέρα της.

Μπορεί να μην αποκαλύπτει το ποσό αγοράς του ασθενοφόρου, όμως με υπερηφάνεια τονίζει πως καλύφθηκε από την αποζημίωση ενός απαλλοτριωμένου κτήματος που έλαβε από το ελληνικό δημόσιο.

Ο ήρωας και η απαλλοτρίωση 

«Ο πατέρας μου σκοτώθηκε στο αλβανικό μέτωπο. Θάφτηκε εκεί, άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Η Πολιτεία πριν από κάποια χρόνια μας αποζημίωσε για την ηρωική αυτοθυσία του πατέρα μου. Με αυτά τα χρήματα πήραμε ένα κομμάτι γης, το οποίο απαλλοτριώθηκε από το κράτος για την κατασκευή δρόμου. Το θεώρησα ιεροσυλία να χαλάσω αυτά τα χρήματα και αποφάσισα να προβώ στην αγορά του ασθενοφόρου στη μνήμη του γιου μου. Τι κάνει άλλο μία μάνα που χάνει το παιδί της στα 56 του χρόνια;», λέει, συγκινημένη, η κ. Παρασκευοπούλου.

 Στην τελετή παραλαβής της δωρεάς του νέου ασθενοφόρου του Τομέα ΕΚΑΒ Κατερίνης, παρευρέθηκαν επίσης, η Συντονίστρια του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας B. Ελλάδας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ B.Ελλάδας), ιατρός Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασσά, η Διευθύντρια του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, ιατρός Χριστίνα Καραμπελίδου, η Υπεύθυνη Τομέα ΕΚΑΒ Κατερίνης, Δέσποινα Χαρίση, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Γιώργος Χατζηγεωργίου, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πιερίας, Μαυρίδου Σοφία, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Κατερίνης, Ανέστης Μυστρίδης, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Πιερίας, Άννα Τζήκα και Χρυσαυγή Δριστά-Λαφατζή, εκπρόσωποι της Υφυπουργού Ανάπτυξης Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου καθώς και του Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου, η Πρόεδρος των Διαβητικών Ν.Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, εκπρόσωποι των εργαζομένων και διασώστες του Τομέα του ΕΚΑΒ Κατερίνης και πληθώρα κατοίκων της περιοχής.

healthstories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: