16 Μαρτίου 2024

Προκαταβολές αποζημιώσεων σε αγρότες: Έρχονται νέες πληρωμές από τον ΕΛΓΑ – Ποιους αφορά

 

Έρχονται πρόσθετες διορθωτικές  προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ σε συγκεκριμένη κατηγορία αγροτών. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο «Κανάλι 1» του Πειραιά, εντός της εβδομάδος θα καταβληθούν διορθωτικές προκαταβολές αποζημιώσεων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στους πληγέντες που είχαν εντοπίσει λάθη στις αρχικώς καταβληθείσες προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ και είχαν ενημερώσει το τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού στη Λάρισα που λειτουργούσε για τον σκοπό αυτό.

Και προειδοποίησε για τους  ελέγχους ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων ότι «για κανενός το χατίρι δεν θα κάνουμε πίσω». Παράλληλα υπενθύμισε ότι στη σύσκεψη που είχε γίνει στο ΥΠΑΑΤ με το σύνολο των εκπροσώπων των αγροτών και των θεσμικών φορέων της Θεσσαλίας προ δεκαημέρου, ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν, όπως:

Την προηγούμενη Τρίτη οι 487 αλιείς του Παγασητικού και της Λάρισας έλαβαν 1,5 εκατ. ευρώ ως απώλεια εισοδήματος από τον Daniel.

Για το Μέτρο 5.2

Την Πέμπτη άνοιξε η πλατφόρμα για το Μέτρο 5.2, ύψους 45 εκατ. ευρώ που προβλέπει δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και δωρεάν ανακατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων. Οι δε μελέτες για το συγκεκριμένο μέτρο είναι και αυτές δωρεά. Το μέτρο αφορά κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους του Θεσσαλικού Κάμπου και του Έβρου.

Καταβάλλονται πρόσθετες – διορθωτικές προκαταβολές 1,3 εκατ. ευρώ σε πληγέντες που ανέφεραν στον ΕΛΓΑ λάθη στην αρχική καταβολή των προκαταβολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: