31 Μαρτίου 2024

Πάσχα των Καθολικών: Κατάνυξη σε όλο τον κόσμο - Για δεύτερη χρονιά ο Πάπας δεν πήρε μέρος στην τελετή της "Οδού του Μαρτυρίου"

ΡΩΜΗ ΠΑΣΧΑ Με κατάνυξη κορυφώνονται σε όλο τον κόσμο οι εορτασμοί για το Πάσχα της Καθολικής Εκκλησίας, ωστόσο μια ανατροπή στο πρόγραμμα του Πάπα Φραγκίσκου, έπειτα από σύσταση των γιατρών του, δεν επέτρεψε την παρουσία του στην τελετή της "Οδού του Μαρτυρίου" στο Κολοσσαίο.

Στην Ιταλία, χιλιάδες πιστοί πλημμύρισαν χθες το Κολοσσαίο για τη θεία λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής και συμμετείχαν ευλαβικά στην τελετή της "Οδού του Μαρτυρίου".

Η τελετή διοργανώνεται στο Κολοσσαίο, το αρχαίο ρωμαϊκό μνημείο που συμβολίζει τον διωγμό των πρώτων χριστιανών. Η παράδοση της τελετής της "Οδού του Μαρτυρίου" χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ωστόσο δεν συμμετείχε στη λειτουργία για δεύτερη συνεχή χρονιά. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της λειτουργίας και ενώ ο θρόνος του είχε τοποθετηθεί στην εξέδρα, το γραφείο του Βατικανού ανακοίνωσε ότι ο Ποντίφικας θα ήθελε να "κρατήσει τις δυνάμεις του" για την Ολονύχτια Αγρυπνία και την Πασχαλινή Λειτουργία.

Πάσχα των Καθολικών: Κατάνυξη σε όλο τον κόσμο - Για δεύτερη χρονιά ο Πάπας δεν πήρε μέρος στην τελετή της "Οδού του Μαρτυρίου"

Ο 87χρονος Πάπας Φραγκίσκος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και συχνά εμφανίζεται με αναπηρικό αμαξίδιο.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: