10 Μαρτίου 2024

Σοβαρές βλάβες σε ΙΧ από τα νοθευμένα καύσιμα - Προσοχή στις πολύ χαμηλές τιμές - Αποκαλύψεις για το κύκλωμα νοθείας

 Η επικινδυνότητα της νόθευσης καυσίμων με χημικούς διαλύτες και των ποτών με αιθυλική αλκοόλη, αναδεικνύεται σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας από τις συνομιλίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε σε αυτές τις παράνομες προσμίξεις.

Ο 62χρονος αρχηγός των τριών υποομάδων της εγκληματικής οργάνωσης, ο επονομαζόμενος "Πάτερ", από το γεγονός ότι για 12 χρόνια ήταν ιερέας σε εκκλησία του Λονδίνου, ο 65χρονος "Μάγος" των προσμίξεων από τη Γάζα και οι υπόλοιποι 28 συνεργοί, είχαν την δυνατότητα παραγωγής 260 τόνων χημικών διαλυτών σε χρονικό διάστημα 45 ημερών.

Είναι χαρακτηριστική η συνομιλία του επονομαζόμενου "Ιερέα" με τον 41χρονο ομογενή από το Καζακστάν, αρχηγό της 1ης υποομάδας για ζημιά που προξένησαν από νοθευμένα καύσιμα που διακίνησαν.

Σοβαρές βλάβες σε ΙΧ από τα νοθευμένα καύσιμα - Προσοχή στις πολύ χαμηλές τιμές - Αποκαλύψεις για το κύκλωμα νοθείας

Ζημιά

"Πάτερ": Σε κάθε παλέτα, 120 και τα 5 κυβικά που φύγανε Καλαμάτα, γ……. ένα μαγαζί γιατί του είχαμε πει, ένα προς ένα δουλεύετε, και όταν λέμε γ…… το μαγαζί, άμα δεν είσαι εσύ και εγώ ζητάνε αυτόν που το έστειλε να γ…… . Και λέω πάει αυτός Θεσσαλονίκη είναι.

41χρονος: Οκ

"Πάτερ": Ένα μαγαζί γ…….. στην Καλαμάτα, γιατί ένα προς ένα καθαρή βενζίνη είπαμε, ότι είναι ένα προς ένα, ότι έχει καθαρή βενζίνη μέσα

Το πρατήριο πωλούσε το νοθευμένο καύσιμο 8 λεπτά φθηνότερο από το καθαρό, σχεδόν τιμή διυλιστηρίου. Τα οχήματα πολλών πελατών υπέστησαν σοβαρές βλάβες, με τους αστυνομικούς να προειδοποιούν τους πολίτες, να είναι επιφυλακτικοί στον εφοδιασμό καυσίμων όταν βλέπουν πολύ χαμηλές τιμές.

Σε άλλη συνομιλία ο 62χρονος αρχηγός μιλά με έναν μεσάζοντα της προμήθειας επιχειρήσεων ποτοποιίας με αιθυλική αλκοόλη.

ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Νοθεία ποτών

57χρονος: Σου εξήγησα ότι ο φίλος μου ο φαρμακοποιός (ποτοποιός), που απευθύνθηκα εγώ μπορεί να τα ψωνίσει γιατί έχει άδεια ιατρικών φαρμάκων (αιθυλική αλκοόλη), μου λέει να δω τι είναι και θα τα παραγγείλουμε να σου πω πόσο κάνουν και τα λοιπά.

"Πάτερ": Εντάξει θα σου πω

57χρονος: Θέλω φάρμακα (αιθυλική αλκοόλη) για ζώα μικρά (ποτά) από μια μονάδα που είναι στον Άγιο Δημήτριο αν μπορέσουμε να το κάνουμε είναι κάθε εβδομάδα είναι θα σου πω τώρα είναι 50 κωδικοί από 1.000 κομμάτια ο κάθε κωδικός.

"Πάτερ": Εντάξει θα το κάνουμε

57χρονος: Φάρμακα για μικρά ζώα

Σημειώνεται ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κωδικούς για τις συνομιλίες τους:

"Φάρμακα": Χημικοί διαλύτες

"Νερό": Αιθυλική αλκοόλη

"Υδραυλικοί": Προμηθευτές

"Μικρά Ζώα": Ποτά

Φαρμακοποιός: Ποτοποιός

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν αφανείς πρωταγωνιστές της εγκληματικής οργάνωσης είναι συγγενικά πρόσωπα, ηγετικού μέλους της Greek Mafia, που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας. Και αυτό γιατί χώρος στάθμευσης φορτηγών στον Ασπρόπυργο, που γίνονταν οι μεταγγίσεις των χημικών διαλυτών, και ελέγχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας σχετιζόταν στο παρελθόν με τους συγγενείς του μέλους της Greek Mafia.

Μάλιστα μετά τη δολοφονία του, αυτός ο χώρος είχε γίνει στόχος της μαφίας των τσιγάρων, που κρύβονταν πίσω από την εγκληματική ενέργεια. Τότε, οι 4 δράστες με πολεμικά καλάσνικοφ είχαν κάψει και δύο φορτηγά που περιείχαν μηχανήματα παρασκευής λαθραίων τσιγάρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: