5 Μαρτίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ένταση μεταξύ Ανδρουλάκη και διαφωνούντων για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια


 Εντάσεις σημειώθηκαν στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του κόμματος για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που είχαν εκφράσει και δημοσια τις ενστάσεις τους για την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφισει το ΠΑΣΟΚ το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, άσκησαν κριτική για τους χειρισμούς, τόσο του ίδιου όσο και του βουλευτή και αρμόδιου τομεάρχη Στέφανου Παραστατίδη.

Επεισόδιο στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Κατα τις ίδιες πληροφορίες, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε την κομματική ηγεσία για το ότι «ο κόσμος δεν κατανόησε τις θέσεις μας για τα ΑΕΙ και αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση», ενώ εξέφρασε την ενόχληση του για το γεγονός ότι είχε ζητηθεί από τον Στέφανο Παραστατίδη να φτιάξει μία επιτροπή για να συζητήσουν το θέμα των μη κρατικών ΑΕΙ «αλλά δεν μας κάλεσε ποτέ».

Ανέβηκαν οι τόνοι

Οι τόνοι ανέβηκαν, επίσης, στη συζήτηση που έγινε για το ποια είναι η πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ. Συγκεκριμένα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αμφισβήτησε ότι η σημερινή στάση του Γιώργου Παπανδρέου – που τάχθηκε υπέρ της καταψήφισης – συνάδει με τις θέσεις που είχε διατυπώσει στο παρελθόν.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, από την πλευρά της, φέρεται να διαμαρτυρήθηκε πως το λεγόμενο «σκανδιναβικό μοντέλο» που προτάσσει το ΠΑΣΟΚ για τα πανεπιστήμια δεν υπάρχει στο πρόγραμμά του κόμματος και για το ότι δεν συνεδρίασε εγκαίρως η κοινοβουλευτική ομάδα ώστε να αποσαφηνιστεί η θέση του κόμματος και να εισφέρουν σε αυτήν οι βουλευτές, αντί να διαμορφώνονται οι θέσεις από 2-3 άτομα, όπως λέγεται πως είπε χαρακτηριστικά».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ωστόσο πως δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η στάση της στην ψηφοφορία

Δεν υπάρχουν σχόλια: