Σφοδρή επίθεση Φάμελλου στον υπουργό Δικαιοσύνης για την προκλητική ατάκα για τα «μπαζώματα» στον χώρο της τραγωδίας
«Του προτείνω να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων, που ήρθαν και μας βρήκαν και μας περιέγραψαν πώς έψαχναν εβδομάδες μετά το τραγικό δυστύχημα να βρουν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών ή των συγγενών τους, εκεί που μεταφέρθηκαν με τα μπάζα μαζί, τα υπολείμματα του δυστυχήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.
Και προσέθεσε: «Δεν είναι ότι δεν έχει συναίσθηση, δεν έχει ούτε ηθική ο κύριος Φλωρίδης. Έφτασε στο σημείο ως σύγχρονος πολιτικός γενίτσαρος να μας κατηγορήσει για αριστερόστροφο φασισμό. Είναι γνωστή η κατρακύλα του και ο λαϊκισμός του. Πιο ακροδεξιός από τον κύριο Βορίδη έχει καταντήσει», υπογράμμισε.
«Να απαντήσει ο Καραμανλής στο εξώδικο των μηχανοδηγών»
«Την εμπιστοσύνη του λαού και της Ευρώπης έναντι της ελληνικής δημοκρατίας έχει κλονίσει αυτή η κυβέρνηση, ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Φλωρίδης ως υπουργός Δικαιοσύνης αυτής της κυβέρνησης», σημείωσε επίσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Φλωρίδης είπε πως «όσοι από τους πολιτικούς μιλούν για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα», ενώ συνέχισε με ειρωνείες, λέγοντας: «Μπαζώθηκε λέει ο χώρος, για φαντάσου! Ω τι χώματα είναι αυτά;».
«Να μας πει ο κ. Καραμανλής – εφόσον είχε καεί και δεν λειτουργούσε από το 2019 το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και είχε καταργηθεί το δευτεροβάθμιο κέντρο στην Καρόλου – γιατί δεν είχε θέσει σε ισχύ τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Γεραπετρίτης»
Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τα κόμματα του προοδευτικού τόξου για «αριστερόστροφο φασισμό», επικαλούμενος τη φράση του Μίκη Θεοδωράκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επειδή επιμένουν στην κατηγορία της συγκάλυψης, που «σκοπό έχει να ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας», όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/
Ο Σωκράτης Φάμελλος διατύπωσε παράλληλα σειρά ερωτημάτων με αποδέκτη τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενόψει της αναμενόμενης τοποθέτησης του πρώην υπουργού Μεταφορών στη Βουλή.
Μεταξύ άλλων, προκάλεσε εκ των προτέρων τον κ. Καραμανλή να απαντήσει γιατί αγνόησε τις έγγραφες προειδοποιήσεις του κ. Σπηλιόπουλου, πρώην πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΣΕ, του κ. Τσαλίδη, πρώην CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του κ. Κατσιούλη που ήταν πρόεδρος της επιτροπής ETCS, όπως και το εξωδίκου των μηχανοδηγών.
Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν απαντά για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας, αλλά ούτε και για τη «μονταζιέρα» των συνομιλιών του σταθμάρχη.
Τα 7 ερωτήματα προς τον Καραμανλή
«Γιατί αγνοήσατε κ. Καραμανλή και αυτές οι ερωτήσεις αφορούν και τον υφυπουργό κ. Καραγιάννη, τις έγγραφες ειδοποιήσεις που είχατε λάβει για την κατάσταση του σιδηροδρόμου;», ήταν το πρώτο ερώτημα που έθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος στον πρώην υπουργό Μεταφορών, στο οποίο πρόσθεσε πως αναφέρεται συγκεκριμένα «στην επιστολή παραίτησης του κ. Σπηλιόπουλου, Πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΣΕ, στις 28 Μαίου 2020 όταν απευθύνθηκε με εμπιστευτική επιστολή στον κ. Μητσοτάκη για τις παθογένειες και αγκυλώσεις του οργανισμού, όπου μιλάει για αδιαφάνεια, για μεθοδεύσεις, για άρνηση συνεργασίας του κ. Καραμανλή, για υπονόμευση, ενώ εμπλέκει και τον πρωθυπουργικό ανιψιό κύριο Δημητριάδη».
«Γιατί αγνοήσατε την επιστολή παραίτησης του κ. Τσαλίδη διευθύνοντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στις 6/9/2021, όπου περιέγραφε τα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία του ελληνικού σιδηροδρόμου όπου επεσήμανε τον κίνδυνο ενός συμβάντος μέγιστης σοβαρότητας;», ήταν το δεύτερο ερώτημα.
«Τρίτον, την επιστολή παραίτησης 27 Απριλίου 2022 του κ. Κατσιούλη που ήταν πρόεδρος της επιτροπής ETCS, της τηλεδιοίκησης, και στην οποία αναδείκνυε τα ελλείμματα, κακοδιαχείριση, καθυστερήσεις, μη υλοποίηση φυσικού αντικειμένου κλπ. Τέταρτον, το εξώδικο της πανελλήνιας ένωσης μηχανοδηγών, 21/10/2022, του κ. Γενιδούνια, για τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου, την κακή κατάσταση της γραμμής, τη μη λειτουργία τηλεματικής, φωτοσημάτων και τηλεδιοίκησης, και τους κινδύνους ασφάλειας», προσέθεσε ο επικεφαλής της; ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημείωσε επίσης, «το έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που παραδόθηκε στο γραφείο του υπουργού στις 4/10/21, με το οποίο ζητούσε την άμεση άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των προσώπων που εμπλέκονται στη κακοδιαχείριση και επίβλεψη της σύμβασης 717, της σηματοδότησης και της τηλεδιοίκησης», ενώ υπογράμμισε: «Γιατί ενώ το 2019 είχε καεί ο σταθμός τηλεδιοικησης της Λάρισας, δεν τον αποκατέστησε, κάτι που είχε ελάχιστο κόστος, με αποτέλεσμα το τεράστιο και τραγικό κόστος της τραγωδίας;»
«Και επίσης, να μας πει ο κ. Καραμανλής – εφόσον είχε καεί και δεν λειτουργούσε από το 2019 το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και είχε καταργηθεί το δευτεροβάθμιο κέντρο στην Καρόλου – γιατί δεν είχε θέσει σε ισχύ τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Γεραπετρίτης, όπως τη μείωση πυκνότητας δρομολογίων, τη μείωση της ταχύτητας και τον διπλασιασμό των βαρδιών σταθμαρχών», ανέφερε καταληκτικά ο Σωκράτης Φάμελλος.in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου