5 Μαρτίου 2024

Στην Πιερία συνεργεία του ΕΛΓΑ - Αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές

 

Στην περιοχή της Πιερίας μεταβαίνουν συνεργεία του ΕΛΓΑ όπως αποφασίστηκε μετά από συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Δημάρχου Δίου - Ολύμπου, Ευάγγελου Γερολιόλιου και της Προϊσταμένης του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Θεσσαλονίκης, Ευαγγελίας Λαχουρά.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν, σύμφωνα με ανακοίνωση συνεργεία του ΕΛΓΑ, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες ΔΑΟΚ της Αντιπεριφέρειας Πιερίας να μεταβούν στην περιοχή, με στόχο τον εντοπισμό των καλλιεργειών, οι οποίες υπέστησαν ζημίες από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή αλλά και το σχεδιασμό του εκτιμητικού έργου, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

 

Αυτοψία σε υποδομές, στις πλημμυρισμένες περιοχές της Πιερίας, μετά και τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση διενεργούν από νωρίς το πρωί επιτροπές ελέγχου προκειμένου να καταγράψουν βλάβες και υλικές ζημιές.

«Οι έλεγχοι διεξάγονται σε περιοχές του δήμου Κατερίνης, στον Άγιο Σπυρίδωνα, στη Βροντού, στην παραλία Κατερίνης, στην Κονταριώτισσα, ενώ αναμένουμε ενημέρωση και από τον δήμο Δίου Ολύμπου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Σύμφωνα με το κ. Στεργιάδη, «από το μεσημέρι αναμένεται ύφεση των καιρικών φαινομένων, ενώ νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν την Κεντρική Μακεδονία από την Πέμπτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: