15 Μαρτίου 2024

Νέες αποκαλύψεις για τη σπείρα που έκλεβε ΙΧ: Ο ρόλος του πρώην ηθοποιού... φαναρτζή - Θύμα γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής


 Εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια, φέρεται ότι προχωρούσε σε κλοπές οχημάτων, το μεγάλο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας. Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 40 περιπτώσεις στην Αττική, όμως οι αρχές εξετάζουν αν υπάρχουν και άλλες κλοπές, καθώς η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με διαφορετική σύνθεση, ίσως και πριν από το 2020.

Ανάμεσα στα θύματα, ήταν και παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, με καριέρα στο εξωτερικό, που είδε τη μηχανή του να κάνει "φτερά" πριν από λίγες μέρες από το Χαλάνδρι. 

 Πίσω από την παράνομη δράση, "κρύβονταν" δύο αδέρφια, ιδιοκτήτες συνεργείου- φανοποιείου και μάντρας αυτοκινήτων, στα Άνω Λιόσια και τη Μεταμόρφωση, ένας… πρώην ηθοποιός και τέσσερις ακόμη άνδρες. Οι σεσημασμένοι κλέφτες και πλαστογράφοι, χρησιμοποιώντας τις νόμιμες επιχειρήσεις τους, αποσυναρμολογούσαν τα κλεμμένα οχήματα και διέθεταν τα μέρη τους στην αγορά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πλαστογραφούσαν τα Ι.Χ. και με πινακίδες εξωτερικού, τα πωλούσαν σε ανυποψίαστους αγοραστές. Η λεία τους είχε ξεπεράσει τις 980.000 ευρώ!

Από τις 29 Ιανουαρίου, τα μέλη του κυκλώματος, είχαν "εξαφανίσει" συνολικά 25 αυτοκίνητα, από κάθε περιοχή της Αττικής. Οι αρχές που ερευνούσαν μεμονωμένες περιπτώσεις κλοπών, μπόρεσαν λόγω αυτής της... ξαφνικής και έντονης δραστηριότητας, να φτάσουν στα ίχνη των μελών της οργάνωσης, που συνελήφθησαν μετά από ταυτόχρονες επιχειρήσεις την περασμένη Τρίτη σε Μενίδι, Λιόσια, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Βύρωνα, Ηλιούπολη και στην Κρήτη.

Νέες αποκαλύψεις για τη σπείρα που έκλεβε ΙΧ: Ο ρόλος του πρώην ηθοποιού... φαναρτζή - Θύμα γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής

Η δράση

"Έδρα" της παράνομης δραστηριότητας, ήταν το συνεργείο-φανοποιείο του 35χρονου αρχηγού στα Άνω Λιόσια. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης χειριζόταν προσωπικά την αποθήκευση και παράδοση των ανταλλακτικών με τιμολόγια από τις εταιρείες που ήλεγχε. Παράλληλα, στο συνεργείο – φανοποιείο, παραδίδονταν τα οχήματα όταν επρόκειτο να πλαστογραφηθούν.

Ο 32χρονος αδερφός του, ιδιοκτήτης μάντρας Ι.Χ. στη Μεταμόρφωση, πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στη συνέχεια με τα ίδια στοιχεία, προέβαινε στην πώληση των πλαστογραφημένων αυτοκινήτων, εξαπατώντας τους αγοραστές.

Με βάση τις ταξινομήσεις του 32χρονου, δύο από τα μέλη της οργάνωσης, προχωρούσαν σε κλοπές Ι.Χ. τις νυχτερινές ώρες, αναζητώντας οχήματα ίδιας μάρκας, μοντέλου και χρώματος. Αφού τα αφαιρούσαν, τα άφηναν σε χωμάτινο οικόπεδο στην περιοχή του Παπάγου και όταν βεβαιώνονταν ότι δεν έχουν GPS, τα μετέφεραν στους χώρους του κυκλώματος. 

 Ο ένας από τους συλληφθέντες, ηθοποιός με τηλεοπτική καριέρα που είχε… αλλάξει τα τελευταία χρόνια επάγγελμα, λειτουργούσε στο συνεργείο του στις Αχαρνές αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων, όπου γινόταν η αποσυναρμολόγηση, ενώ την ίδια ευθύνη είχε αναλάβει ένα ακόμα κατηγορούμενο μέλος του κυκλώματος, που είχε τις εγκαταστάσεις του σε εγκαταλειμμένο κτίσμα επί της Λ. Πόρτο Ράφτη στο Μαρκόπουλο..thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: