10 Μαρτίου 2024

Πώς να προετοιμαστείτε για να αντέξετε τις αλλεργίες της άνοιξης


 Η εποχή αλλάζει και αν υποφέρετε από αλλεργίες της άνοιξης, αυτό είναι το χειρότερό σας. Καθώς τα φυτά ανανεώνονται, απελευθερώνουν γύρη στον αέρα, προκαλώντας τα δυσάρεστα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας.

Η λήψη ενός αντιισταμινικού φαρμάκου μπορεί να είναι η πιο εύκολη λύση για την ανακούφιση από τη συμφόρηση, το φτέρνισμα, την καταρροή και τα δακρύρροια των ματιών που σχετίζονται με τις αλλαεργίες της άνοιξης. Ωστόσο, αν, θέλετε να ενισχύσετε από μέσα τον οργανισμό σας για να αντιμετωπίσει όσο γίνεται καλύτερα τα συμπτώματα, σκεφθείτε την βιταμίνη C.

Επειδή το σώμα μας δεν παράγει από μόνο τη βιταμίνη C, είναι σημαντικό να τη λαμβάνετε μέσω της διατροφής σας από τροφές όπως φράουλες, εσπεριδοειδή, πιπεριές ή πατάτες. Ή ακόμα, η λήψη ενός συμπληρώματος μπορεί να σας βοηθήσει να αποκομίσετε επιπλέον οφέλη.

Η λήψη βιταμίνης C μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά την περίοδο των αλλεργιών.

Η βιταμίνη C είναι γνωστή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την ικανότητά της να μειώνει τη φλεγμονή. Μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων αλλεργίας.

Με την συγκεκριμένη βιταμίνη, περιμένετε να δείτε μείωση του οιδήματος, της αίσθησης κνησμού, της καταρροής, της υπερβολικής βλέννας και των κόκκινων ματιών.

Επίσης, η λήψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις αλλεργίες της άνοιξης, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις τους.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Allergology International αναφέρει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (DHA και EPA) έχουν «προστατευτικά αποτελέσματα σε φλεγμονώδεις ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος και των αλλεργιών». Οι ερευνητές σε αυτή τη μελέτη υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει «αιτιώδης σχέση μεταξύ της μειωμένης πρόσληψης ιχθυελαίου στις σύγχρονες δίαιτες και ενός αυξανόμενου αριθμού ατόμων με άσθμα ή άλλες αλλεργικές ασθένειες».healthstories.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: