6 Μαρτίου 2024

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Το  θέατρο σκιών το είχα πάντα σε ιδιαίτερη εκτίμηση, παιδιόθεν. και τον καταφερτζή ήρωα του Καραγκόζη τον έβλεπα τουλάχιστον με συμπάθεια.

***

Το πολιτικό "θέατρο" σε παρένθενση για να το ξεχωρίζουμε από το καλλιτεχνικό, με αηδίαζε από όποια βαθμίδα πολιτικής κι αν προερχόταν, είτε λέγεται Κοινοβούλιο, είτε Αυτοδιοίκηση.

***

Διαβάζω ,"ο Μητσοτάκης στο super market". Ο Καραγκιόζης φούρναρης. Καμία σχέση. Ομως γελάς και με τα δύο, τόσο που κατουριέσαι πάνω σου κι αν πας στο super market την ίδια μερα που πήγε ο Κυριάκος ν'αγοράσεις πάνες  ακράτειας, βλέπεις ότι από 13 ευρώ έγιναν 17.

***

 Ηταν βέβαιο που κάποιες χιλιάδες κωδικοί θα φθήναιναν. Οπως κι έγινε σε κάποια προϊόντα με ελαστική ζήτηση, κάποια μη απαραίτητα και κάποια  ημιαπαραίτητα. Και βέβαια κάποια στοκαρισμένα λόγω μειωμένου τζίρου.

***

Ευτυχώς οι επικοινωνιολόγοι του πρωθυπουργού δεν το έβγαλαν τα μάτια, θα μπορούσαν να τον βάλουν να ψωνίζει και να τον χρεώνουν και τη σακούλα.

***

Καλή του ώρα του πρωθυπουργού, γέλασα με την καρδιά μου αλλά γέλασα και με τους δικούς μας " επί τόπου" τους τοπικούς άρχοντες που έσπευσαν επί τόπου μετά  τις χθεσινές πλημμύρες για να δηλώσουν ότι ήταν επί τόπου. Και θα μας άφηναν επί τόπου απ' τα γέλια.

***

Το καλύτερο ανακοινωθέν ήταν της Μαυρίδου, σχεδόν πένθιμο. Ούτε φωτό ούτε καμία απολογητική διάθεση. Τι κι αν μόλις πριν λίγες μέρες έκτιζε ζαρζανέτια στο γεφύρι της Αρτας.

***

Ο Γερολιόλιος δήμαρχος ΕΠΕ, αμιγώς δήμαρχος Λιτοχώρου δηλαδή, έπραξε τα ειωθότα. Μέχρι εκεί.

***

Ο Ντούμος βέβαια έχει το πλεονέκτημα της εκεχειρίας των 100 πρώτων ημερών αλλά προσοχή στις φωτο ,καλά φορέσαμε τις στολές εκστρατείας αλλά δεν πάμε "επί τόπου" με μικρά παιδιά και με τον ήλιο ντάλα από πάνω. 

***

Ας μας μιλήσει και κάποιος για λύσεις και υποδομές, γιατί από τα "κατόπιν ενεργειών μου" και φωτο χορτάσαμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: