24 Μαρτίου 2024

Μόσχα: «Δύο συμμετέχοντες στην επίθεση στο Crocus City Hall σκοτώθηκαν» υποστηρίζει το ρωσικό BBC


 Πηγή του BBC που γνωρίζει την επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, υποστηρίζει ότι τουλάχιστον δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν. Ο ένας στο ίδιο το αμφιθέατρο και ο δεύτερος στην περιοχή Μπριάνσκ, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν ένα λευκό αυτοκίνητο Renault. Τα έγγραφα του ενός από αυτούς είναι στη διάθεση της ρωσικής υπηρεσίας του BBC.

Το BBC έχει αντίγραφο του διαβατηρίου του άνδρα που σκοτώθηκε στην περιοχή Μπριάνσκ- πρόκειται για 30χρονο πολίτη του Τατζικιστάν. Υποστηρίζει πως γνωρίζει το όνομα του άνδρα, αλλά δεν το δημοσιεύει μέχρι να βεβαιωθεί ότι η οικογένειά του γνωρίζει ότι πέθανε.

Ο ένας εκ των νεκρών είχε ληγμένη άδεια παραμονής. Αναμένονται περισσότερα στοιχεία που να πιστοποιούν την δράση του

Σύμφωνα με το ρωσικό BBC του δόθηκε διαβατήριο από το υπουργείο Εσωτερικών για την πόλη Vakhdat, η οποία βρίσκεται 19 χιλιόμετρα από το Ντουσανμπέ. Για κάποιο χρονικό διάστημα, ο θανών ζούσε στο Ποντόλσκ – το 2018, το δικαστήριο της πόλης Ποντόλσκ έκρινε ότι παραβίασε τους κανόνες παραμονής στη Ρωσική Ομοσπονδία – υπερέβη την περίοδο παραμονής των 90 ημερών. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ρούβλια και διατάχθηκε να προβεί σε «ελεγχόμενη ανεξάρτητη έξοδο» από τη Ρωσία. Δηλαδή εθελούσια απέλαση.

Ο ένας ήταν άτομο προς απέλαση, ο άλλος αγνώστων λοιπών στοιχείων

Το BBC διαθέτει επίσης αντίγραφο του εγγράφου του Σαμσιντίν Φαριντούνι, βιντεοσκοπημένη ανάκριση του οποίου διανεμήθηκε σήμερα από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας και ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην περιοχή Μπριάνσκ, όπου πυροβόλησαν το λευκό αυτοκίνητο μάρκας Ρενό της άνω φωτογραφίας από την εφαρμογή X. Ο Φαριντούνι γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1998, έλαβε το σημερινό του διαβατήριο στο Τατζικιστάν το 2021 και είχε ισχύ μέχρι το 2031.

Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 150 σύμφωνα με το BBC και ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας Αντρέι Βορόμπιοφ είχε προειδοποιήσει για σημαντική αύξηση, με την προοπτική να υπάρχουν και άλλα πτώματα κρυμμένα κάτω από τα ερείπια του συναυλιακού χώρου που κατέρρευσε.

Περίπου 28 πτώματα βρέθηκαν σε μία από τις τουαλέτες του, όπως έγινε γνωστό. Δεκατέσσερα πτώματα βρέθηκαν σε μια σκάλα εκκένωσης. Κάποιοι εκ των νεκρών έχουν ήδη ταυτοποιηθεί..in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: