19 Απριλίου 2024

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Π.Ο.Τ.Α.Π. συμμετέχουν στη συνδιοργάνωση της δράσης,«ΔΕΗ-Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024»


 Με σημείο εκκίνησης τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, πέρασμα από την Πιερία και ολοκλήρωση της ποδηλατοδιαδρομής των 764,63 χιλιομέτρων  στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, διεξάγεται και φέτος η αθλητική δράση «ΔΕΗ-Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος 2024» το διάστημα 15 έως 19 Μαΐου 2024.

Πρόκειται για αξιολογημένο αγώνα στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις αγωνιστικής ποδηλασίας με διεθνή απήχηση. Ο «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024» παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς θα συμμετάσχουν είκοσι ομάδες της υφηλίου με 120 αθλητές, ανάμεσα τους και οι εθνικές ομάδες Ελλάδας και Κύπρου, με τους αγωνιζόμενους να επιδιώκουν την κατάκτηση της κορυφής. 

 
 
Οι ποδηλάτες θα διέλθουν από την Πιερία το διήμερο 15 και 16 Μαΐου 2024, με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) σε ρόλο συνδιοργανωτών να δίνουν το στίγμα της υποστήριξης της αγωνιστικής ποδηλασίας, συμβάλλοντας στις απαιτήσεις της διοργάνωσης με τα επί μέρους ζητήματα διαδρομών, ταχυτήτων και ό,τι άλλο απαιτείται για την εύρυθμη τέλεση του αθλήματος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, χαιρετίζοντας τη δράση, επισημαίνει: «Υποδεχόμαστε στην Πιερία, πρώτο σταθμό από τις πέντε συνολικά διαδρομές, τους ποδηλάτες του κόσμου. Ο «ΔΕΗ-Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024» είναι ένας εξελισσόμενος αγώνας με αναφορά στο δίκυκλο, εφάμιλλος των κορυφαίων Ποδηλατικών Γύρων  της υφηλίου. Είναι βέβαιο ότι προσφέρει υψηλού επιπέδου αθλητισμό, αλλά και αναδεικνύει τουριστικά τον τόπο μας. Παράλληλα με το αθλητικό και τουριστικό δεδομένο του αγωνίσματος, αναδύονται οι τοπικές πολιτιστικές ταυτότητες, η εξωστρέφεια και κυρίως ενδυναμώνονται και οικονομικά οι τοπικές κοινωνίες. Η διοργάνωση με πανελλήνια και παγκόσμια εμβέλεια συμβάλλει στην αναβάθμιση του Νομού μας, στην ευρύτερη κοινωνία των ποδηλατικών συναντήσεων, αλλά και μας ευαισθητοποιεί, ώστε όλοι με ένα κράνος και ένα ποδήλατο να γνωρίσουμε καλύτερα την Πιερία. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ως θεσμικός συνδιοργανωτής σας καλωσορίζει στη γη των Ολύμπιων Θεών και των Πιερίδων Μουσών».

Με αφορμή αυτόν τον διεθνούς φήμης ποδηλατικό αγώνα, ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π., κος Γιώργος Καραλής, τονίζει: «Ο «ΔΕΗ-Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024» τον οποίο στηρίζουμε και υποδεχόμαστε στην Πιερία, ως συνδιοργανωτές, θεωρείται μια από τις ξεχωριστές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας, ο οποίος πέρα του αγωνιστικού ενδιαφέροντος αποτελεί μια πρώτης ευκαιρίας για προβολή της Πιερίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μέσω της εικόνας, η οποία θα συμβάλλει στο να γίνει ευρέως γνωστή διεθνώς η περιοχή μας, είμαστε βέβαιοι, ότι τις διαδρομές των αθλητών θα επιθυμήσουν να ποδηλατήσουν στη συνέχεια τουρίστες από το παγκόσμιο τουριστικό περιβάλλον διανύοντας ως επισκέπτες τις μοναδικότητες της Πιερικής Γης».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: