1 Απριλίου 2024

Τα "επώνυμα σφυριά" του Απριλίου: Από τη μεζονέτα της συζύγου του Φυντανίδη μέχρι τον Όμιλο Κουρή και τα ζαχαροπλαστεία Βάρσου


 Μήνας με αρκετά "επώνυμα” σφυριά, δηλαδή πλειστηριασμούς που στρέφονται εις βάρος γνωστών εταιρειών και επιχειρηματιών της Ελλάδας, είναι και ο Απρίλιος. Για το σύνολο του μήνα, έχουν προγραμματιστεί περισσότεροι από 5.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε αναστολή περίπου 300.

MLS Πληροφορική

Σύμφωνα με το capital, αντιμέτωπη με το ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθεί αυτή την εβδομάδα, η MLS Πληροφορική, εφόσον φυσικά δεν υπάρξει κάποια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να ανασταλεί η διαδικασία. Ο πλειστηριασμός, που αφορά τα κεντρικά γραφεία της MLS στη Θεσσαλονίκη, έρχεται περίπου τέσσερα χρόνια μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών και των ομολόγων της εταιρείας, στον απόηχο της αθέτησης της καταβολής κουπονιών τριών ομολογιακών δανείων.

Το σφυρί επισπεύδεται από την Procredit Bank (Bulgaria) EAD κι έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024, ενώ η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Σημειωτέον ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά που προγραμματίζεται ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, καθώς το αρχικό σφυρί, που είχε προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου, τέθηκε σε αναστολή. Τότε, η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί αρχικά στο 1,6 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατόπιν διορθώθηκε ανοδικά, στα 2 εκατ. ευρώ.

Η MLS Πληροφορική ΑΕ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1989 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ανάπτυξη της τεχνολογίας στο χώρο των multimedia εφαρμογών και την εμπορική αξιοποίησή της. Είχε ανοδική πορεία για πολλά χρόνια, αναπτύσσοντας πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα εφαρμογές και software. Ωστόσο, από το 2019 άρχισαν να γίνονται εμφανή προβλήματα ρευστότητας.

Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα ένα οικόπεδο στο 2ο Οικοδομικό Τετράγωνο της Β.Ε.ΠΕ. Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, στην περιφέρεια του Δήμου Πυλαίας, Νομού Θεσσαλονίκης, εμβαδού 1.410,44 τ.μ. Επί του οικοπέδου έχει ανεγερθεί ένα τετραώροφο κτίριο γραφείων με υπόγειο χώρο στάθμευσης για την εγκατάσταση επιχειρήσεων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, ολικής επιφάνειας ορόφων 1.832,82 τ.μ., το οποίο αποτελείται από υπόγειο πάρκινγκ συνολικού εμβαδού 523,70 τ.μ. και τρεις ορόφους.

Την επανεμφάνισή της στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει κάνει και η μεζονέτα της Βιργινίας Βεντουράκη, συζύγου του εκλιπόντος δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, στη Φιλοθέη.

Η εν λόγω μεζονέτα είχε προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί και τον Ιούνιο του 2023, με τη διαδικασία να τίθεται τότε σε αναστολή. Ωστόσο, το ακίνητο πέρασε τώρα ξανά το κατώφλι της πλατφόρμας, με έναν νέο πλειστηριασμό να προγραμματίζεται για τις 26 Απριλίου 2024. Ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την Intrum Hellas, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στο 1.186.018 ευρώ.

Ειδικότερα εκτίθεται σε πλειστηριασμό η πλήρης κυριότητα κατοικίας – μεζονέτας από ένα συγκρότημα κατοικιών, επί οικοπέδου που βρίσκεται στη θέση "Καλογρέζα” στη Φιλοθέη, στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής. Το οικόπεδο αυτό κατά τον τίτλο κτήσεως έχει εμβαδόν 1095,95 τ.μ., κατά νεότερη καταμέτρηση και σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα έχει εμβαδόν 1099,53 τ.μ. και σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο έχει εμβαδόν 1052,33 τ.μ.

Ζαχαροπλαστεία Οικογένεια Δ. Βάρσου 1945

Αντιμέτωπη ξανά με τον κίνδυνο του ηλεκτρονικού σφυριού θα βρεθεί -εφόσον δεν υπάρξει προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας- η οικογένεια Βάρσου, της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων "Οικογένεια Δ. Βάρσου 1945”. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η αλυσίδα "Δ. Βάρσος 1945” δεν έχει καμία σχέση με το ζαχαροπλαστείο "Βάρσος 1892” στην Κηφισιά, καθώς πρόκειται για δύο διαφορετικές επιχειρήσεις..thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: