14 Απριλίου 2024

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: Παγκόσμιος συναγερμός μετά τα χτυπήματα με drones και πυραύλους


Οι τελευταίες εξελίξεις
 • 07:27 14/04/2024

  Νετανιάχου: «Αναχαιτίσαμε. Μπλοκάραμε. Μαζί θα κερδίσουμε»

  Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δημοσίευσε ένα σύντομο μήνυμα στο X, λέγοντας «Αναχαιτίσαμε. Μπλοκάραμε. Μαζί θα κερδίσουμε»

  Η δήλωση είναι το πρώτο του δημόσιο σχόλιο μετά την επίθεση από το Ιράν.

  Το μήνυμα του Νετανιάχου έρχεται μετά από δίωρη αξιολόγηση της κατάστασης με τον υπουργό Πολέμου Benny Gantz και τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant.

 • 07:05 14/04/2024

  Ισραηλινός αξιωματούχος: Το Ιράν απέτυχε, τώρα είναι η σειρά του να μείνει άυπνο

  Μια ανώτερη ισραηλινή πηγή που επικαλείται το Channel 12 λέει ότι «η επίθεση του Ιράν ήταν μια στρατηγική αποτυχία».

  «Τώρα μπορούν να ετοιμαστούν και να μην κοιμηθούν ήσυχοι», προσθέτει απειλητικά η πηγή.

 • 07:00 14/04/2024

  ΜΜΕ Ισραήλ: Ούτε ένα drone ή πύραυλος κρουζ δεν κατάφερε να διεισδύσει στον ισραηλινό εναέριο χώρο

  Τα ΜΜΕ του Ισραήλ υποστηρίζουν ότι ούτε ένα drone ή πύραυλος κρουζ δεν κατάφερε να διεισδύσει στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

  Σύμφωνα με αναφορές χωρίς πηγές, οι περισσότεροι βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν επίσης έξω από τον ισραηλινό εναέριο χώρο.

  Μια αναφορά στο Ynet αναφέρει ότι περίπου 20 πύραυλοι κρουζ καταρρίφθηκαν κοντά στα σύνορα του Ισραήλ. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιορδανία βοήθησαν στην κατάρριψη πολλών από τα drones.

 • 06:35 14/04/2024

  Το Ιράν εκτόξευσε πάνω από 300 βλήματα σε αεροπορική επίθεση - έκθεση

  Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 185 drones, 110 πυραύλους εδάφους-εδάφους και 36 πυραύλους κρουζ στο Ισραήλ, λένε δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι στους New York Times.

  Αν και τα περισσότερα εκτοξεύτηκαν από το Ιράν, μερικά προέρχονταν επίσης από το Ιράκ και την Υεμένη, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν λέει ότι οι πύραυλοι προήλθαν από τη Συρία, καθώς και από την Υεμένη και το Ιράκ.

 • 06:16 14/04/2024

  Η έκθεση αναφέρει ότι η ισραηλινή απάντηση θα συντονιστεί με τους συμμάχους

  Το Ισραήλ θα συντονίσει την απάντησή του με τους συμμάχους του, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι έναν Ισραηλινό αξιωματούχο που μίλησε ανώνυμα.

  Το σχόλιο έρχεται έπειτα από αναφορές που έδειξαν ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να απαντήσει στο Ιράν με βιαστικό τρόπο και χωρίς διαβούλευση μαζί του.

 • 06:10 14/04/2024

  Κανένα αεροπλάνο δεν πετάει στη Μέση Ανατολή –

  Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από το Flight Radar 24 που δείχνει το Ισραήλ, την Ιορδανία, τη Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο χωρίς κανένα αεροπλάνο..enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: