28 Απριλίου 2024

Ο καιρός σήμερα και τη Μεγάλη Εβδομάδα: Με βροχές το ψήσιμο του αρνιού – Τι δείχνουν οι πρώτες προγνώσεις

Αστάθεια «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι , για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες και συννεφιά. Την ίδια ώρα και Τάσος Αρνιακός προβλέπει βροχές στα δυτικά και βόρεια της χώρας την Κυριακή του Πάσχα.

Αν και ακόμα είναι νωρίς για να «κλειδώσει» ο καιρός του Πάσχα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αστάθεια και βροχές προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ οι πρώτες ενδείξεις για την Κυριακή του Πάσχα είναι ότι ο καιρός θα είναι βροχερός τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές και από το μεσημέρι.

Την Κυριακή των Βαΐων το κύριο γνώρισμα του καιρού είναι οι βοριάδες, καθώς αύριο (28.4.2026) θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ και οι θερμοκρασίες στους 26 με 28 βαθμούς. Στη Δυτική Ελλάδα θα έχουμε 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 25 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη θα αγγίξει τους 23 βαθμούς. Στη Θράκη ενδεχομένως να έχει πιο πολλά σύννεφα.

Η Μεγάλη Δευτέρα θα είναι μια μέρα με 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Συννεφιά θα υπάρξουν
μόνο σε Κυκλάδες, Κρήτη και λίγο προς τη Νότια Εύβοια. «Το πιο σημαντικό είναι ότι τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη οι άνεμοι θα φτάσουν στα 8 μποφόρ» ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Τη Μεγάλη Τρίτη ενδεχομένως να σημειωθούν τοπικές βροχές στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη ως επί το πλείστον, αλλά μπορεί να βρέξει και λίγο στη Νότια Εύβοια και τις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αναμένονται λίγες νεφώσεις ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμαίνεται από 26 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 με 25 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς.

Μεγάλη Τετάρτη οι άνεμοι θα υποχωρήσουν λίγο οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 7 μποφόρ, αλλά πιο καλές θάλασσες ενώ θα υπάρχει αραιή συννεφιά και ίδιες θερμοκρασίες.

Ωστόσο, από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά φαίνεται όντως μια αλλαγή του καιρού. Θα υπάρξουν κάποιες μπόρες περισσότερο στα βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει πλέον.

Τη Μεγάλη Παρασκευή δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες μετακινήσεις, όμως θα υπάρχει κάποια αστάθεια.

«Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε κάποια αστάθεια στη Βόρεια Ελλάδα, κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία λίγο θα ανέβει. Θα πάμε δηλαδή στους 26 με 28 βαθμούς σε όλες τις περιοχές της χώρας» εξήγησε και πρόσθεσε ότι «φαίνεται πάντως μια αστάθεια τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας, δηλαδή Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: