30 Απριλίου 2024

ΕΟΦ: Συναγερμός για μη εγκεκριμένο φάρμακο – Διαφημίζεται ως παυσίπονο και αντιφλεγμονώδες


 Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), αναφορικά με το σκεύασμα «OSTYHEALTH», τo οποίo διαφημίζεται, όπως αναφέρει, στο διαδίκτυο ως φάρμακο για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, για αντιμετώπιση των φλεγμονών στις αρθρώσεις κλπ.

«Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν, και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του» υπογραμμίζει ο Οργανισμός, και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση δεδομένου ότι το σκεύασμα διαφημίζεται και διακινείται στη χώρα μας παρανόμως διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως: https://gr.ostyhealth.site,  https://24.bihari.shop, www.ypyp-fit.gr κ.α., καθώς και σε διάφορα profile χρηστών στην πλατφόρμα www.facebook.com, όπως η σελίδα profile “Announcemnets and Tests”. Ενώ και η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του ή τη διακίνησή του στην ελληνική αγορά είναι άγνωστη.

«Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τo σκεύασμα Ostyhealth, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ» καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: