24 Απριλίου 2024

Κακουργηματική ποινική δίωξη στον Κ. Φλώρο για τον ξυλοδαρμό – Πήρε προθεσμία


 Προθεσμία για το μεσημέρι της Πέμπτης ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος κατηγορείται για βιαιοπραγία σε βάρος πολιτικού σε βαθμό κακουργήματος.

Μέχρι τότε ο βουλευτής θα παραμείνει υπό κράτηση στα γραφεία της Κρατικής Ασφαλείας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στο Αυτόφωρο με εντολή Τασούλα

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων αργά το απόγευμα της Τετάρτης, λόγω της επίθεσης που έκανε το πρωί εις βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, στο περιστύλιο της Βουλής.

Οι φωτογράφοι κατάφεραν να πιάσουν τη στιγμή του επεισοδίου.

Ο κ. Γραμμένος, μάλιστα, μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής για τις πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής έχει «κάταγμα ρινικών οστών, διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής, άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός».

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά, για αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, τονίζοντας ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή και πως θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

Όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι, σημείωσε, «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Τι συνέβη – Καρέ καρέ η επίθεση

Τo περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος κατηγορεί τον κ. Βελόπουλο πως τον εξύβριζε μέσω κρυφού λογαριασμού στο twitter.


Δεν υπάρχουν σχόλια: