25 Απριλίου 2024

Εμείς δεν σκοτώσαμε κανέναν στα Τέμπη» απαντούν στη Βίκυ Φλέσσα οι χρήστες του Twitter


 Θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο προκάλεσαν οι δηλώσεις της υποψήφιας της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, Βίκυς Φλέσσα για την τραγωδία των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφία ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε, μιλώντας για το τραγικό δυστύχημα που έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, να χρησιμοποιήσει τη λογική της συλλογικής ευθύνης, ώστε να τονίσει ότι δεν υπάρχει κάποιο «σφάλμα» από την κυβέρνηση.

«Το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν έχει σχέση με κανένα πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση» τόνισε η κυρία Φλέσσα, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιδρούν έντονα, τονίζοντας ότι «η βολική έννοια της ‘‘συλλογικής ευθύνης’’ ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας».

Πέρα από τα πολιτικά κόμματα, η αναφορά της κυρίας Φλέσσα στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, σχολιάστηκε και στα κοινωνικά δίκτυα, με αρκετούς χρήστες του X (πρώην Twitter) να τονίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία τόνισε την ατομική ευθύνη του σταθμάρχη και δεν μιλούσε για «συλλογική ευθύνη».

«Δηλώνω υπεύθυνα στην κυρία Φλέσσα οτι δεν σκότωσα κανέναν στα Τέμπη. Αν θέλει να βρει τους δολοφόνους να ψάξει στο κόμμα της» έγραψε ένας χρήστης του Χ, με έναν άλλον να υπογραμμίζει ότι «βολικός ο ρεφενές, κυρία Φλέσσα, όμως εγώ όμως δεν τα σκότωσα».

Παράλληλα, αρκετοί ήταν εκείνοι που τόνισαν ότι το σχόλιο της Βίκυς Φλέσσα τους έφερε στο μυαλό την περιβόητη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου «όλοι μαζί τα φάγαμε» όταν τον είχαν ρωτήσει για το δημόσιο χρέος που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια.

«Κατά τη μανιέρα του Παγκάλου, τώρα γίναμε όλοι δολοφόνοι σε ένα κρατικό έγκλημα» ανέφεραν χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: